Tuesday, December 29, 2009

Orked meet Uncle Angkasawan


Semalam daddy meeting Datuk Angkasawan, so Orked pun pakai lawa-lawa. Daddy siap beli baju baru kat Poney pasal Orked muntahkan baju Mickey Orked dalam kereta. Daddy marah betul pasal masa tu Orked dah comel-comel dah wangi-wangi. Sekali Orked muntah, dah lah dalam kereta daddy yang wangi terus jadi busuk, lepas tu Orked kantoi dengan daddy muntah pasal Orked main anak tekak Orked. Bukan pasal apapun. Terpaksalah daddy lari pergi Time Square beli baju kat Poney. Hmmm...cantik jugak, Orked suka lah taste daddy dan mummy.


Pastu Mummu toncetkan Orked lepas tu mummy cakap Orked macam "Boo" dalam cerita Monster Inc. kat dalam TV. Hehehhee...yang budak kecik tu lah. Tak sangka Orked comel jugak. Love u mummu & daddy. Lepas daddy meeting Datuk Angkasawan, pastu angkasawan tu datang kat Orked then dia cakap...

"I heard you have a blog?"

hehehehe, mana angkasawan tahu Orked ada blog? (mesti daddy bagitau). Best lepastu angasawan tu dukung Orked then kitorang (daddy, orked dan mummy) ambik gambar dengan angkasawan tu. Mummy dan daddy cakap, semua tempat kita boleh pergi, tapi angkasawan tu dah pergi tempat yang kita susah nak pergi. Ye ke? Jauh sangat ke angkasa tu ek? Tak dapat nak imagine lah Orked. Space tu dekat mana ek? Orked tahu Wangsa Maju, Bukit Jalil, Kajang, paling jauh pun selalu daddy bawak pergi Puchong. Space tu lagi jauh dari Puchong ek?


Ni Orked dan mummy pulak ambik gambar dengan angkasawan. Angkasawan ni baik, dia dulu model iklan. Daddy pernah ambik gambar dia dulu tapi daddy cakap, dah ratus2 orang ambil gambar angkasawan ni mesti dia dah lupa kat daddy pun. Gf angkasawan ni cantik dan pandai, nama dia Auntie Dr. Halina. Auntie Halina tak dapat datang malam tu pasal dia habis kerja kat operation theater pun dah jam 9 malam. Penat nak drive ke KL tapi dia cakap kat daddy, see you on Friday. Pasal Friday ni diorang berdua ni dah tak jadi bf dan gf lagi. Diorang akan jadi tunang pulak....tahniah uncle angkasawan dan auntie dr.

Daddy cakap, Uncle Angasawan ni dipilih dari ribuan orang yang memohon untuk jadi angkasawan. Dan kriteria dia sangat tinggi termasuklah kecergasan fizikal, mental, IQ tinggi, kacak dan macam-macam lagi. Nanti Orked besar nak jadi angkasawan lah pulak. Orked kena makan banyak2 dan minum susu lebih2 untuk membesar dan cukup tinggi untuk jadi angkasawan.

Terima kasih daddy pasal bawak Orked dan mummy pergi meeting dengan uncle angkasawan. Auntie2 semua, jangan jelous ye hihihihi (orked ketawa gedix)

ORKED

Friday, December 25, 2009

Merry Christmas!


Hari ni hari Krismas. Walaupun Orked tak celebrate, tapi Orked nak wish kalau ada pembaca blog Orked yg celebrate. Hari ni Orked duduk kat rumah je walaupun minggu ni cuti panjang hujung minggu sebab Daddy Orked hari-hari kerja. Kesian Daddy, penat dia kerja. Tapi takpe, bila Daddy balik nanti Orked akan senyum-senyum, ketawa-ketawa dan usik-usik Daddy supaya Daddy hilang penat. Daddy kata main dgn Orked penat Daddy kerja pun hilang.

Sekarang ni Orked dah pandai bukak seluar sendiri. Kalau nak mandi Mummy cuma perlu bukakan butang baju Orked, pastu Orked akan bukak yg lain semuanya sendiri. Tapi Mummy masih marah kat Orked. Nak tau pasal apa? Sebab Orked dah pandai bukak seluar, jadi asyik-asyik Orked pegi bukak seluar. Tau-tau je dah togel! Issssshhh... Memang patut la Mummy marah kan? Hehhehe... Nak buat camne, Orked belum mumayyiz lagi....

Ok, Selamat Bercuti Krismas semua.

xoxo
Orked
by Mummy

Tuesday, December 22, 2009

Orked Main Langsir - still version

Hai hai.....

Hari tu dah tengok gambar Orked yg bergerak kan? Hari ni Orked letak gambar Orked yg tak bergerak pulak. Huish, susah tau Mummy nak ambik gambar ni, pasal Orked sebenarnya bergerak je, tak boleh berhenti. Jadi banyak gambar Mummy kata blur blur.






Seronok tau, main langsir ni. Lagipun kat rumah baru ni Orked takde mainan, takde benda nak disepahkan. Kalau kat rumah lama ada banyak tempat Orked boleh korek-korek untuk "kemas". Tapi kat sini limited pulak benda nak korek. Mummy dah tak letak kertas dan magazine dan macam-macam merata-rata dah. Mummy... Janganlah simpan semua dalam almari, Orked nak kemas niiii.... Mummmyy.... Tangan Orked gatal nihhhh....

Muah muah....

Orked
by Mummy

Friday, December 18, 2009

Happy Birthday Daddy

video

Hari ni harijadi Daddy Orked. Tahun ni Daddy Orked dah 31 tahun. Dah tua kan? Mummy muda sikit. Orked lagi muda, baru 1 tahun 4 bulan. Heheheh...

Sempena harijadi Daddy ni, Orked nak ucapkan kat Daddy Happy Birthday lah. Orked nak nyanyi untuk Daddy.

Happy birthday Daddyyyyy

Happy birthday Daddyyyyy

Happy birthday Daddy Orkedddddd

Happy birthday Daddyyyyyyyyyyyyy

Orked nak bagitau kat Daddy yang Orked saaaaayyyyyyaaannggg sangat kat Daddy. Bukan hari ni je sebab harijadi Daddy, tapi Orked saaaayyyyyyaaannnngggg sangat kat Daddy hari-hari. Semalam, hari ni, esok, lusa, tahun depan, sampailah bila-bila, Orked sayang kat Daddy. Orked harap Daddy pun macam tu jugak, sayang banyak banyak dekat Orked (dan Mummy). Orked harap Daddy dapat bimbing dan tunjukajar Orked macam mana nak jadi anak yang baik dan macam mana nak berjaya dalam hidup, dunia dan akhirat, ye Daddy?

Video yg Orked letak tu pulak, video Orked kat rumah baru. Dah 2-3 minggu dah Orked pindah rumah baru ni. Masa tu Orked tengah test langsir kat rumah baru. Best jugak main langsir tu, terkekek-kekek Orked ketawa. Pastu Orked tunjuk juga skill melompat Orked yg tak berapa nak jadi tu. Orked tengah praktis lompat bintang, nak ganti Mummy. Hhehehe... Pastu Orked tunjuk gak sikit skill Orked jalan mengundur. Hehhe....

Satu lagi, Orked nak wish Selamat Tahun Baru Hijrah. Azam tahun baru Orked ialah nak jadi anak yg baik, nak belajar berdikari macam tido sendiri, makan sendiri dll, nak belajar macam-macam ilmu, dan nak tolong jaga adik nanti bila adik lahir.

Ok, see you again....

xoxo

Orked

by Mummy

Tuesday, December 8, 2009

Awwww....

Salam semua,

Lama Orked tak soksek sini ye? Ini Orked nak share gambar terbaru Orked. Gambar ni baru beberapa hari Daddy ambik. Muka Orked macam dah dewasa kan? Hehhehe... Rambut Orked dah panjang sikit, dah boleh ikat. Orked nak simpan rambut panjang sikit, nanti boleh buat tocang sana, tocang sini. Cuma masalahnya Orked ni takleh nak dok diam lama-lama. Mummy nak ikat rambut Orked pun payah sebab Orked asyik lari-lari, pusing-pusing je.


Kisah Orked yg terbaru.... Hmmm...

Orked sekarang ni dah tambah manja. Sejak Orked tau Orked nak dapat adik ni, Orked jadi terlebih-lebih manja. Kalau dulu Orked tak heran pun nak duduk atas riba Mummy. Tapi sekarang ni kalau duduk je, mesti nak duduk atas riba (atau diri atas riba). Pastu Orked suka jadi bayang-bayang Mummy. Kalau Mummy ada, mana Mummy pergi, situlahhhhhh Orked ikut... Tapi satu tempat je Mummy tak bagi Orked ikut, Mummy tak bagi Orked ikut masa Mummy gi toilet. So, setiap kali Mummy gi toilet, kalau Daddy takde, Orked akan menangis kat luar pintu toilet. Huhuuuuu... Ntah apa-apa kan Orked ni? Yg ni memang Mummy pening...

Pastu Orked sekarang makin rajin salam dgn orang. Selalu kalau Daddy balik dari kerja, Mummy akan suruh Orked salam dgn Daddy. Jadi, dengar je bunyi pintu rumah nak buka, Orked akan cepat-cepat tunggu kat tepi pintu. Kalau tak sempat tunggu kat pintu pun, bila nampak Daddy balik, Orked akan cepat-cepat lari pergi kat Daddy, pastu peluk, pastu salam dgn Daddy. Daddy happy bila Orked buat macam tu.

Ada satu hari tu, Orked nampak Daddy balik, tapi Daddy tak perasan Orked ada kat situ. Orked pun lari-larilah nak pergi kat Daddy. Sampai tergolek Orked sebab terlanggar kaki sendiri lari. Tapi Daddy tak nampak Orked lari kat Daddy, Daddy keluar balik pintu. Sedih Orked tak dapat salam dan peluk Daddy. Nasib baiklah Mummy panggil Daddy masuk semula suruh peluk Orked. Barulah Orked happy semula.

Satu hari yg lain pulak, masa sampai kat Rumah Pengasih tempat Orked tinggal masa Mummy pergi kerja, Mummy suruh Orked salam dgn Mak yg jaga Orked. Orked pun dgn excitednya pergilah lari kat Mak nak salam. Lari-lari, tetiba tergolek lagi. Langgar karpet lah pulak. Adush, merah kejap hidung Orked. Lepas ni Orked kena ingat, walaupun salam tu perbuatan baik, tapi kalau kita lari lari tak tengok kaki, boleh jatuh tergolek-golek. Hmmm....

Pastu, Orked suka satu lagu ni tau. Kalau Mummy atau sesiapa nyanyi, Orked akan buat gaya. Lirik dia camni...

Tepuk amai amai

Belalang kupu kupu

Tepuk biar pandai

Orked nombor satu, yeayyyyy!

Kalau nyanyi lagu ni Orked akan tepuk-tepuk tangan, dan bila sampai part yeaaayyy! tu, Orked akan angkat tangan tinggi-tinggi macam gambar tu.

Itu jelah dulu rahsia Orked utk hari ini. Nanti Orked share lagi. Malam ni Nenek datang rumah Orked nak dinner sama-sama. Mesti Nenek akan ambik gambar Orked banyak-banyak. Cuma hari ni Orked demam sikit. Harap-harapnya Orked sempat sembuh sebelum malam sebab Orked nak main dgn Nenek.

xoxo

Orked

by Mummy

Tuesday, December 1, 2009

Orked di Rumah Nenek

Beberapa minggu yg lepas, Orked ada bermalam di rumah Nenek. Masa tu Daddy takde sebab Daddy kerja outstation. Kat sini Orked nak share benda-benda yg Orked suka buat masa pergi rumah Nenek...

Yg ni di garden rumah Nenek. Garden tu Nenek namakan Taman Gemala Sari. Kat garden ada satu pondok wakaf kayu. Orked suka bergayut kat tepi wakaf tu.


Masa ni sambil breakfast. Jadi, ada roti telur dalam mulut Orked. Sorry....


Ini pulak kat sofa rumah Nenek. Orked main lompat-lompat, tunggeng terbalik dan baring-baring. Ni Orked menyorok celah bantal.


Kat rumah Nenek ada satu mangkuk yg Nenek letak kunci rumah dan kunci kereta. Orked suka mengemas kunci-kunci tu.


Orked juga suka bergayut kat telefon. Tapi gaya je lah lebih, suara tak keluar pun. Kalau keluar pun perlahannnnn je suaranya. Masa ni Daddy telefon. Orked cakap dengan Daddy.


Yg ni Orked mengemas buku Cik Yana. Apalah Cik Yana ni, letak buku merata-rata. Meh Orked kemaskan!


Yg ni Orked sangat happy. Happy kenapa ntah. Orked pun dah lupa.


Sweet tak kalau Orked senyum camni?


Orked tengok bayang-bayang kat meja. Orked memang suka tengok cermin.


Wah, Orked dah berjaya panjat atas meja tanpa ada sesiapa yg marah kat Orked. Tak sesia Orked senyum sweet sweet tadi...

Orked tengah tulis nama Orked kat atas buku.


"Takde dah!" Salah satu bahasa isyarat yg Orked pandai. Apa yg dah takde ntah....


Ini pun favourite spot Orked, panjat tangga! Orked boleh turun naik panjat tangga banyak kali tanpa penat. Tapi Nenek lah yg penat tak larat nak ikut Orked. Mummy mmg dah surrender, tak larat nak jaga Orked panjat tangga. Sib baik Nenek rajin layan Orked.


Rumah Nenek ni kadang-kadang bersepah. Kertas merata-rata. Jadi, Orked kena tolong kemas.


Dekat rumah Nenek juga ada playground. Playground situ best, ada slide dan swing yg Orked boleh naik. Orked suka pergi sini. Lagipun sini tak ramai orang, tak payah Orked nak berebut.


Ini masa Orked dah masuk kereta ready nak balik. Walaupun best duduk rumah Nenek, tapi tak bolehlah lama-lama sebab Orked pun ada rumah sendiri. Orked rindu juga rumah sendiri. Thank you Nenek tumpangkan Orked! Muah....


Itulah serba sedikit aktiviti Orked di rumah Nenek. Gambar-gambar ni semuanya Nenek yg ambik. Ada banyak lagi gambar Orked kat facebook Nenek. Kalau nak tengok addlah Nenek sebagai friend. Nama Nenek Orked Hasiah Kadir.

Ok semua, babai....

xoxo

Orked
by Mummy

Tuesday, November 24, 2009

Mari Main Gelongsor

Salam semua....

First of all, hari ni dah mengundi untuk Orked ke belum? :D

Kalau dah, mari kita baca cerita Orked untuk hari ini.

Hari ni Orked nak tunjukkan cara-cara main gelungsur. Orked baru pandai je ni... Mula-mula panjat. Kena pegang kat tepi kuat-kuat tau. Pastu kaki tak boleh pakai kasut atau stokin sebab nanti licin.


Panjat tu sampai ke atas sekali ye...

Lepas tu bila dah sampai atas, pusing badan. Duduk elok-elok. Dan lepas tu, woooooooooo.... lepaskan tangan!

Yeah, best! Tak payah guna tangga. Panjat je. Short cut! Hehhehehhe....
Tata....
Muahhh....
xoxo
Orked
by Mummy

Wednesday, November 18, 2009

Vote for Orked please

Hello semua...


Orked nak masuk pertandingan Huggies Baby Photo Contest. Hadiah pertamanya 6 bulan bekalan nappy Huggies. Kalau Orked menang, jimatlah duit Daddy tak payah beli nappy untuk Orked selama 6 bulan. Banyak jugak tu...

Ini kali pertama Orked masuk pertandingan baby. Orked nervous sangat. Dup dap dup dap jantung. Aunty-aunty dan uncle-uncle, kakak-kakak dan abang-abang boleh tolong Orked tak? Orked nak sangat menang. Pertandingan ni 20% markah dari undian awam. Aunty-aunty dan uncle-uncle, kakak-kakak dan abang-abang tolong votekan untuk Orked boleh? Terima kasih sangat Orked ucapkan kepada yang sudi bantu Orked. Ish, dup dap dup dap betul jantung...

Kalau nak tolong Orked, tekanlah kat link ni, nanti dia keluar gambar Orked, dan boleh undi kat situ

http://www.huggies.com.my/photo-contest/gallery.aspx?id=13356&method=1

Nak undi banyak kali pun boleh. Syaratnya ialah sekali sehari. Jadi, undilah hari-hari untuk Orked ye? Eh, demand pulak... Heeee....Tarikh tutup lagi dua minggu, 30 November. Pengadilan juri pertengahan Disember. Dup dap dup dap..... :~

Ok semua, tata. Jangan lupa, AFUNDI ORKED ye? Thannnnkkkkk uuuu....

Muah semua.....

xoxo
Orked
by Mummy

p/s: Kalau dengan menekan link di atas tak berjaya nak vote Orked (butang vote tak keluar etc), boleh cuba tekan link ni, http://www.huggies.com.my/photo-contest/gallery.aspx dan kemudian pergi ke mukasurat 45. Klik pada gambar Orked dan anda boleh vote untuk Orked. Thank youuuu.....

Monday, November 16, 2009

Jumpa kawan Mummy di BSP


Sabtu yg lepas Mummy bawa Orked pergi BSP rumah Aunty Syau untuk makan-makan dan main-main (Mummy sok sek sok sek). Aunty Syau ni kawan Mummy masa belajar zaman Mummy muda-muda dulu. Aunty Bard, Aunty Shida dan Aunty Ann pun ada juga.

Masa kat sana best... Ada macam-macam makanan yg Aunty Syau masak.... Sebenarnya masa sampai tu Orked ada terlibat accident sikit. Bibir Orked luka kena gigi Orked. Sakit tau, berdarah-darah. Tapi lepas Mummy dan Daddy letak ais, Orked dah ok, tak sakit lagi. Memandangkan Aunty Syau dah hidang laksa Sarawak, makaroni bakar, spagetti carbonara, kek batik dan kek Black Forest, maka Orked telah memakan kesemuanya kecuali laksa Sarawak. Orked tak makan laksa Sarawak sebab takut bibir Orked pedih kena kuah.


Kat rumah Aunty Syau ni ada sesuatu yg istimewa yg takde kat rumah Orked. Rumah Aunty Syau ada display cabinet macam kat kedaiiiiii.... Kat situ Aunty Syau letak beg, kasut dan.... botol air....? Orked tumpang test jadi bahan display. Macam sesuai je. Tapi kena jadi patung lah kot...


Ini anak Aunty Syau yg no. 2. Nama dia Maisa. Comel kan dia? Minggu depan birthday dia. Ni tengah practice potong kek tanpa lilin. Minggu depan agaknya Mummy dia beli kek lagi besar dgn ada lilin sekali kot...

Itu je lah laporan dari Orked. Mummy kata dia seronok jumpa kawan-kawan lama. Dah lama sangat tak jumpa sebab semua busy walaupun duduk tak lah jauh mana pun. Maybe lain kali boleh jumpa lagi. Next time Orked dah tak accident dah! :)

Ok semua.

Luv u all....

Mmuaahhhh...

Orked
by Mummy

Wednesday, November 4, 2009

Mandi Kolam di Penang

Hai....

Ini sambungan cerita Penang hari tu, sebelum iklan sebelum ni.

Lepas rehat-rehat sekejap, Daddy bawak Orked turun mandi kolam. Owh, best betul... Ni first time Orked mandi kolam. Tu pasal Orked takde swimming suit. Cuma ada swim nappy je. Sib baik orang hotel tu tak marah Orked mandi takde swimming suit.

Mula-mula Orked main kat tepi je. Celup kaki, celup tangan, splash splash air. Tapi, tak best le main tepi-tepi je. Pastu Daddy bawak Orked turun. Main lompat-lompat, pusing-pusing, menyelam menyelam, dan macam-macam lah. Bessttt... Tengok je lah gambar kat bawah ni kalau tak caya... Sian Mummy, tengok dari luar je. Mesti Mummy jeles tu. Heheheh...


Mula-mula main tepi dulu....


Pastu dah masuk dalam airrrrrr!...



Orked sorang-soranggg.....


Pastu dah sudah, lap lap dengan towel. Seronoknya!


Pastu gi jalan-jalan kat luar hotel... Ambik gambar kat kedai Cina...


Orked sengih....


Pastu Mummy pulak. Tapi ni bukan sengih, ni Orked pun tak tau apa kena dgn Mummy. Orked cool je. Hheheheh....


Pastu pergi Esplanade nak tengok sunset. Tapi Orked pengsan. Orked tau pergi ke situ cuma dari tengok gambar ni je. Hhehee... Penat la swimming....


Malamnya ada jamuan raya anjuran PJVPP. Tapi Mummy tak ambik gambar. Cuba cari Orked yg mana satu....
Orked.
Tata
xoxo
Orked
by Mummy

Monday, November 2, 2009

Adik Orked

Salam semua....

Ini Orked baru balik dari klinik. Tak, Orked tak sakit. Tapi Mummy yg pergi klinik jumpa Dr. Orked dan Daddy temankan je.

Nak tau pasal apa Mummy gi klinik? Sebab... Orked tak lama lagi dah nak jadi kakak! Orked dah nak ada adik. Eeeiii... Macam tak percaya je. Orked pun kecik lagi dan Orked pun tak puas lagi manja dgn Mummy dan Daddy. Tapi Orked happy sangat. Nanti Orked ada la teman nak main sama-sama...

Mummy cakap kalau Orked dah ada adik nanti Orked kena sayang adik, kena jaga adik, dan kena ajar adik semua benda yg Orked dah pandai. Orait, nanti Orked buat...

Hmmm.... Orked tengah fikir ni. Nanti kalau adik dah keluar, nak suruh adik panggil apa ye kat Orked. Nak panggil Kakak Orked ke? Panjang sangat... Kak Ked? Cam kelakar je.... Tak pun Kak Long ke, Along ke? Ummmm... Takpe, Orked ada banyak masa lagi nak cari idea yg best best.

Oh ya, Dr cakap adik Orked ni Insya Allah akan lahir pada 15 Jun 2010. Alamak, tak sama birthday lah dgn Orked...

Ok, ni Orked baru je balik sebab kat klinik ramai sangat orang. Orked nak tido. Good night. Ni Orked share gambar adik Orked. Keccciiikkkk je dia!


Tata...
Muah muah muah....
Orked
by Mummy

Thursday, October 29, 2009

Naik Feri ke Pulau Pinang

Haaa.... Ada pun yg berjaya teka dengan betul ke mana Orked pergi dalam entry yg lepas. Yep, Orked pergi ke Penangggg... Pastu gambar tu Orked mandi kolammm.... :) Tahniah kepada aunty aunty yg teka betul. Pandai lah!

Orked ke Penang sebab Daddy ada function. Masa pergi kami naik feri. Beeeesssttttt.... Masa naik feri boleh nampak laut. Lepas tu boleh rasa angin yg tiup tiup rambut Orked. Syok betul....


Uuuuu.... rambut Orked berterbangan ditiup angin...


Ini kat bahagian depan feri. Masa duduk kat situ Orked terasa macam driver feri. Hehhehhe... Kat situ anginnya kuatt....


Beesttttt....

Sementara menunggu feri sampai Daddy ambik gambar Orked kat atas feri banyak-banyak. Rasa cam model pulak Orked, dengan rambut berterbangan lagi...



Inilah dia pipi Orked yg Mummy dan Daddy selaaaaaaalluuu kisss tu.... Dah berjuta-juta kisses melekat kat pipi Orked ni...


Pipi sebelah ni pun ada berjuta-juta kisses melekat. Hehhehe....


Bila sampai kat hotel, Mummy dan Daddy rehat. Tapi Orked main rumah-rumah kat bawah meja. Yelah, masa kat dalam kereta Orked letih tak boleh bergerak sebab kena duduk dalam car seat. Jadi bila dah sampai Orked kenalah gerak-gerakkan otot-otot Orked yg dah nak beku tu...


Best tau main rumah-rumah. Cubalah, baru tau....


Dan lepas tu main bawah selimut pulak sebelum took a nap. Orked kena nap sebab lepas tu Orked nakkkkkkk..... mandi kolammmm....

Tapi lain kali lah baru Orked sambung. Mummy belum edit lagi gambar-gambarnya.

Mummy cakap Orked sekarang ni cheeky dan playful. Sebab apa tau? Sebab Orked suka kacau Mummy dan Daddy. Orked kacau diorang ajak main. Hhehehhe.... Kadang-kadang tu Daddy tengah buat kerja, atau Mummy tengah duduk-duduk ke, Orked pergi kat diorang cucuk-cucuk, tarik-tarik, sengih-sengih, buat cak cak... Pastu Orked happy sangat bila diorang respons dan main dengan Orked. Orked sekarang sukaaaa senyum dan ketawa. Senang je nak buat Orked ketawa (masa Orked tak nangis). Buat cak cak, atau pun sengih-sengih kat Orked, atau pun paling senang geletek Orked, mesti Orked ketawa.

Oklah, Orked nak tido dah. Ngantuk sangat dah ni. Good night....
Love,
Orked
by Mummy