Tuesday, November 24, 2009

Mari Main Gelongsor

Salam semua....

First of all, hari ni dah mengundi untuk Orked ke belum? :D

Kalau dah, mari kita baca cerita Orked untuk hari ini.

Hari ni Orked nak tunjukkan cara-cara main gelungsur. Orked baru pandai je ni... Mula-mula panjat. Kena pegang kat tepi kuat-kuat tau. Pastu kaki tak boleh pakai kasut atau stokin sebab nanti licin.


Panjat tu sampai ke atas sekali ye...

Lepas tu bila dah sampai atas, pusing badan. Duduk elok-elok. Dan lepas tu, woooooooooo.... lepaskan tangan!

Yeah, best! Tak payah guna tangga. Panjat je. Short cut! Hehhehehhe....
Tata....
Muahhh....
xoxo
Orked
by Mummy

11 comments:

auntyjid said...

Wah! seronoknya Orked main papan lungsur. Comellah 'pony hair' Orked tu. mummy ikatkan yer? Nanti simpan rambut pjg boleh buat pony hair yg lagi cantik yer. (",)

Orked, auntyjid frust lah. pagi dan malam auntyjid lawat page 45 tu click pic orked. tapi still jg tak boleh vote. huhuhu.. kena komen pada syarikat huggies nih.. unfair.. (",)

L@n@ said...

same la dgn my doter.. xnak guna tangga.. kata dia x besshh la ibu.. hik hik

misz beauty said...

auntie beauty bley test maen gelongsor ni x?? ehehehee... bley ikut step orked ajar... ahaks..;-p

classy babydoll said...

comelnye orked..
picture ni nampak cantik..

ratna said...

huishhh tak aci main shotcut!!!

Munirah Abd said...

tu diaaaaa

dah pandai dah diaa guna shortcut yeee

good job orked :D

cikbedahlaser said...

ehhh.. berani ny die.... comel nye.. klu cik dah main...mst sangkut kt gelongsor tu... heheehhe

Aunty Bard said...

Wah Orked mmg bijak...nanti aunty nak join Orked main gelongsor jugak la :-)

Orked said...

aunty beauty: kalau umur kurang 12 tahun boleh lah. aunty umur berapa? hehheheh

classy babydoll: thanks...

aunty jid: ye ke aunty tak boleh vote lagi? isk... camne Orked nak menang nih? Orked nak simpan rambut panjang sikit. dah panjang senang ikat.

aunty ratna: hehhehe.... aci la...

aunty lana: hehehe... shortcut cepat sikit...

cikbedahlaser: kalau tak nak bagi sangkut kena luruskan badan. hehhe

aunty bard: aunty join jadi guard la ek? takut Orked terjatuh kat tepi

aunty munirah: hehhehe.... long cut tak pandai lagi. baru belajar short cut je...

cik EPAL said...

alaa..comelnyaa ;)

mariaariffbaby said...

orked ni macam anak auntie..ecah..
suka main short cut bila main gelongsor..

hikhikhikhik