Monday, November 2, 2009

Adik Orked

Salam semua....

Ini Orked baru balik dari klinik. Tak, Orked tak sakit. Tapi Mummy yg pergi klinik jumpa Dr. Orked dan Daddy temankan je.

Nak tau pasal apa Mummy gi klinik? Sebab... Orked tak lama lagi dah nak jadi kakak! Orked dah nak ada adik. Eeeiii... Macam tak percaya je. Orked pun kecik lagi dan Orked pun tak puas lagi manja dgn Mummy dan Daddy. Tapi Orked happy sangat. Nanti Orked ada la teman nak main sama-sama...

Mummy cakap kalau Orked dah ada adik nanti Orked kena sayang adik, kena jaga adik, dan kena ajar adik semua benda yg Orked dah pandai. Orait, nanti Orked buat...

Hmmm.... Orked tengah fikir ni. Nanti kalau adik dah keluar, nak suruh adik panggil apa ye kat Orked. Nak panggil Kakak Orked ke? Panjang sangat... Kak Ked? Cam kelakar je.... Tak pun Kak Long ke, Along ke? Ummmm... Takpe, Orked ada banyak masa lagi nak cari idea yg best best.

Oh ya, Dr cakap adik Orked ni Insya Allah akan lahir pada 15 Jun 2010. Alamak, tak sama birthday lah dgn Orked...

Ok, ni Orked baru je balik sebab kat klinik ramai sangat orang. Orked nak tido. Good night. Ni Orked share gambar adik Orked. Keccciiikkkk je dia!


Tata...
Muah muah muah....
Orked
by Mummy

55 comments:

nurulezzah said...

congrats orked!! n:)

NaNa said...

waaa..bestnye orked da nak jd along..hehhe.congratz!.kim salam mummy k....suh mummy jaga kesihatan tau...take care...:)

mr_habuk said...

wahh..tahniah..

Ajzie said...

Tahniah utk Orked dan keluarga..

Take care utk mama orked..

Anonymous said...

beshnyer orked nk dapt adik...jd along lew...

fazlinil irma said...

kak long & orked...

tahniah buat orked. nak jd kakak sudah.
kak long jaga diri & kesihatan baik2 ye.

nanti adik orked pun nama bunga ke..? ;D

Mrs.FHM said...

waahhh...tahniah la orked dah nak jadi kakak ni... nanti orked jadi lah kakak yg paling best skali eh... sarah pon dah tringin nak jadi kakak jugak, mesti best ader adik kan, nanti lah nak bgtau mama.....

sarah
by mama sarah hehehe...

fizamior said...

congrats 2 orked & mummy & daddy orked!!!! bestnye!!!!orked jgn noty2 tau.. mummy is at early stage of pregnancy.. hurm... panggil kaklong pun ok kan... sama dgn mummy =)

yOnnA said...

wahh congrats ye kat mummy orked :)
lepas ni xleh jadi little orked dah la ye ;p

SaPeRnTAh-NoThIng said...

congrate mama orked...........

ratna said...

ohh tahniah.. orked jadi kakak yg baik nanti kay..

afiah said...

alhamdulillah, syukur!...& tahniah.

Yours truly said...

wahhh!! orked nak dapat adik dah...

congrats intan & SN..

Orked said...

terima kasih semua yg ucap tahniah kat Orked. yep, Orked mmg bercita-cita nak jadi kakak yg baik. jadi sekarang ni Orked kena belajar macam mana nak jadi baik dulu. lepas tu boleh ajar adik. hehehhe...

selain tu Orked nak jaga mummy jugak. adik Orked kat dalam tummy mummy tu kecik sangat lagi, bahaya kan? ummmm... ni kena jaga mummy baik-baik niii....

sarah, dah cakap ke belum kat mama sarah nak ada adik? hehehhe...

aunty irma, nama adik Orked tak tau lagi sebab tak tau lelaki ke perempuan. kalau perempuan nama bunga kan tak sesuai pulak nanti. hik hik hik...

♥ adLya ♥ said...

soronoknya orked dah nk jadi kakak... tahniah wat orked's family...lepas ni makin ceria la blog orked kan.. suke2..

nmmy84 said...

tahniah kak long~wah, meriahnye tahun dpn :)

Munirah Abd said...

congrats orked dah nak jadi kakak dah dia
jadi kakak yang baik yee

Dendrobium said...

Owoo, what a good news Orked! ;-)

Auntyjid said...

Wahhh.. TAHNIAH to mummy Orked... dan TAHNIAH juga utk Orked kerana dah naik pangkat.. hehehe

maarof said...

kalau girl lagi..chempaka pulak lah..hehe

Miss Moon said...

congrattttttttttttttt mummy orked ....wah sejak 2 menjak nih asek dengar gud news la ramai yg preggyyyyyyyyyyyyyyyy

BUYEN said...

huhuhu tahniah buat sis orked..
sis orked dah x bole nakai2 tau..
n tahniah jua buat mummy orked k..

misz beauty said...

baru je dengar cite kat opis orked nak dapat adik then da kuar kat blog rupenye...

nanti orked kene share sume toys sama2 ngan adik orked okay.... ;-)

congrats to Dr. Intan...=)

luv orked much2 :-*

Pnut said...

Tahniah Intan ngan SN..
cayalah..
15 June?? wah dekat birthday Alesya, Alesya 9 June.. hiks..ni bulan puasa punya produk ke? atau lps raya..ehehehh

liea7 said...

Tahniah utk Orked..Auntie Liea srnok sgt bce blog Orked.So x lmer lg,btambah2 byk la lg gmbr2 cntik kt blog Orked kan3..Gmbr Orked n adik Orked yg bkal lhir nnti tu lerr.Hehe..Take care mummy tau,xmo ksi mummy risau k..^_^

shafahanz-iman said...

Congrats Orked.. Abang Fa'an jew yg tak beradik lagi nih..

Dr Yati said...

my god intan....due date kita exactly the same!hehehehheeh..nway, congrats !

Hantu Ulam said...

tahniah Orked

farah said...

yeah ,orked dpt adik :)
tahniah

wanmyrawanpa said...

congcrats orked...be a gud gals k?=)

fizah said...

Congrates! Nmpknye anak 1st n 2nd kite sebaya la. Anak sulong saya lahir September 2008,yang ke2 insyaallah awal Jun 2009.

Orked said...

terima kasih semua? ramai ek yg excited Orked nak dapat adik? ingatkan Orked sorang je yg excited. hihihi...

ha, nanti birthday adik Orked sama ye dgn baby lain? setakat ni dah dapat tahu ada dua baby lain lagi yg akan lahir dekat sama dgn adik Orked. ha, bolehlah diorang membesar sama-sama... :)

ish... cam lambat pulak adik Orked ni nak keluar. Mummy kata lagi 7 bulan lebih. macam lamaaaa je lagi.... emmm... berapa kali kena tido bangun tido bangun ek baru sampai 7 bulan tu?

kiyo said...

salam Orked....Thniah..hehehhe....dpt lagi saifulnang jr.

kusuma said...

hai kak long...

wah, orked dh nak dpt adik yea...

bby kita sbaya la nanti, bby sum due, 020610 nanti... wah seronoknyer...

sum lama dh ikuti cite2 kak long since study n smpi skg...
seronok tgk kak long, travel overseas..

kalo ada masa, jnenguk2 blog sum ek...
http://kusumaredza.blogspot.com

salam perkenalan dari sum...

Umi Rayyan said...

congrats!!! rayyan xde adik lagi...umi ckp tunggu kejap...kehkehkeh...orked jd kakak yg baik yer :-p

l i e y n said...

wah wah congrats orked n mummy orked...irfan pun nak dapat adik jugak tapi mommy irfan due 22nd june. sama2 le orked n irfan dapat adik nanti!take care mummy orked..

final yer chem engnrg said...

nnt klu gegerl nk namekan ape Dr.?
klu boboy plak??
hehehe
congrats from final yr batch
chemical engnrg upm:D

m0mmyofTRIPLETSplusONE said...

congratsss!!!
ha pasni payah skit lah orked nk ikut daddy jalan/work. tesenget2 mommy nk bawak orked ngan adik nanti.
mummy orked,
nk tau ape ade dlm kepala i bile baca orked nak dpt adik. module2 yg lebih mantap tuk photomama!! yayyy!!! bes bes

farae said...

waa..pasni orked ada teman nak jadik model.kna share gaji ngan adik tuh

elly said...

kak intan pon preggy gak ke? congrats!! due date kak intan is exactly a month after mine! =D waaahhh, ramainye 2010 babies nnti kan?

hasni said...

Tahniah Dr. Intan, suami dan orked..owh...ada isi rupanya. best2. pengalaman mengandung adalah best!

yantz-yeem said...

wah tahniah...orked bakal jadik kakak plaks...

greensilk said...

waaa orked bestnyer dah nak ade geng main, jd kak long yg baik tau..mst cayaaaang adik tau hehehehe

Hasnor said...

waaahh tahniah orked! nk jadi kakak..best best..

mariaariffbaby said...

tahniah orked, mummy & dady

orked jangan noti2 tau
sian mummy

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

alhamdulillah...
tahniah...

zany said...

wahhhh dah lama auntie tak tengok Orkid, dah ada gigi besar dua batang tu & nak jadi kakak dah pun.
Tahniah untuk mama orked.

nazira said...

Tahniah buat Mummu Orked, Daddy Orked n Orked (kak Long)...

Aunty Bard said...

wah tahniah tahniah tahniah utk Orked & mummy.....seronoknya bila tau Orked nak dapat adik. aunty bz tak sempat nak jenguk blog Orked ni. jaga mummy tau Orked...and be a good sister jugak nanti :)....muah utk Orked. pesan kat mummy jaga diri ok!

fizah said...

Lupa nak tanye...orked masih breastfeed lagi ke? Dia minum susu formula x? Anak i xnak langsung susu formula, so kena kongsi zat ber3 la skrgni...dgn baby dlm perut skali.

Orked said...

terima kasih lagi sebab ucap tahniah kepada Orked, mummy dan daddy... yeap, Orked seronok nak dapat geng main. tak payah le main sorang-sorang dah pasni... posing ambik gambar pun boleh posing berdua dgn adik. hehehehe... mesti banyak gambar nanti kan?

ramai ek geng bakal adik Orked yg nak lahir? wah, mmg meriah...

aunty fizah, Orked sekarang minum susu campur-campur. siang-siang mummy pergi kerja Orked minum susu formula...

Anonymous said...

Congrats Orked, mommy & daddy!
Semoga Orked jadik kakak yg baik...

~HerD~

Anonymous said...

congrate, nnti pasni ade blog tuk adek orked plak eh,
orked comel sgt :)

Orked said...

hehhee....
ye lah, pasni blog untuk adik orked pulak. penat le mummy nak update both. hehehhe...

thanks ye semua.... adik orked dah 10 weeks old dalam tummy mummy dah ni...

Tuah said...

Orked cakap kat mummy tak perlu dua blog la sayang. orked share sajalah blog ni dengan adik ye. mesti lagi hebat ceritanya bila orked share blog ni bersama adik. tahniah orked...