Wednesday, November 4, 2009

Mandi Kolam di Penang

Hai....

Ini sambungan cerita Penang hari tu, sebelum iklan sebelum ni.

Lepas rehat-rehat sekejap, Daddy bawak Orked turun mandi kolam. Owh, best betul... Ni first time Orked mandi kolam. Tu pasal Orked takde swimming suit. Cuma ada swim nappy je. Sib baik orang hotel tu tak marah Orked mandi takde swimming suit.

Mula-mula Orked main kat tepi je. Celup kaki, celup tangan, splash splash air. Tapi, tak best le main tepi-tepi je. Pastu Daddy bawak Orked turun. Main lompat-lompat, pusing-pusing, menyelam menyelam, dan macam-macam lah. Bessttt... Tengok je lah gambar kat bawah ni kalau tak caya... Sian Mummy, tengok dari luar je. Mesti Mummy jeles tu. Heheheh...


Mula-mula main tepi dulu....


Pastu dah masuk dalam airrrrrr!...



Orked sorang-soranggg.....


Pastu dah sudah, lap lap dengan towel. Seronoknya!


Pastu gi jalan-jalan kat luar hotel... Ambik gambar kat kedai Cina...


Orked sengih....


Pastu Mummy pulak. Tapi ni bukan sengih, ni Orked pun tak tau apa kena dgn Mummy. Orked cool je. Hheheheh....


Pastu pergi Esplanade nak tengok sunset. Tapi Orked pengsan. Orked tau pergi ke situ cuma dari tengok gambar ni je. Hhehee... Penat la swimming....


Malamnya ada jamuan raya anjuran PJVPP. Tapi Mummy tak ambik gambar. Cuba cari Orked yg mana satu....
Orked.
Tata
xoxo
Orked
by Mummy

13 comments:

fizamior said...

otet ni... muka daddy la... haha!!geram tgk gigi kapak otet tuh.. otet pakai bj kurung kaler kuning tu kan? kan?

sara aryssa said...

comey orked ni...dh besar....err..tp next time swimmming sruh daddy beli swimming suit yek...cekci la orked!hehehhe

Miss Moon said...

amboi Orked skrg nih kalau sengeh ke senyum ke kemain manis lagi .....gelak besar ...mmg sentiasa ceria la orked nih .

misz beauty said...

wah syok nyew orked swimmin2... patutlah kat PD pun tengok syok je swimin...;-)

best nengok orked amik gambor dalam air... nanti kalo auntie beauty ade baby nak kasi men dalam air jugak lah... huhuhuuu ;-)

Aunty Bard said...

amboi enjoy betul Orked main pool yer.. aunty pun seronok sangat tgk...hehhe kalau mummy mandi poool jugak, takde la orang nak amik gambar Orked yang comel tu kan :-)

auntyjid said...

Wahhh!!! seronoknya Orked mandi kolam... bulan december ni auntyjid nak gi penang jg. Tapi mcm tak der chance nak mandi kolam macam orked..heheh

Auntyjid tahu, orked yg pakai baju kuning yg membelakangkan kamera tu kan? hehehe...comellah orked pakai bj kurung... :-)

auntyjid said...

cantiklah! blog Orked dengan wajah baru ni.. auntyjid suka polkadot!!!

Orked said...

ha'ah, betul la Orked yg baju kuning tu. erm, dari belakang nampak cam rambut Orked botak, kan? alamak....

yeap, blog Orked dah jadi polka dot. thank u to aunty miszbeauty yg ajar mummy camne nak tugar background. sebelum ni mummy tak pandai. hehehhehe

tu la, bila dewasa susah sket nak berenang kat kolam kan? so masa baby ni la Orked nak berenang puas-puas bila ada can. tapi of course la, kena suruh daddy beli swimming suit supaya Orked tak cekci. hihiihi...

aunty beauty, cepat-cepat le dapat baby ek?

Hafiza Ahmad said...

cantek blog orked.. comel gtu, secomel orked!!

liea7 said...

Bestnye mandi pool.Jeles ah aunty Liea tgk.Xleh jd nie,aunty Liea kna bwk Wardah g mndi pool jgak!Hehehe..Srnok tgk Orked mndi tp...'hot' la Orked.Hehehe...

zazap'z said...

salam Orked..unT nk kenal2 ng orked boleh..hehe..unT follow Orked nye blog ye..comel sguh la Orked ni..hehe

@xiM said...

lawa bangat gambar kat atas ni!!

Orked said...

aunty zazap, mesti lah boleh nak kenal-kenal dgn Orked. kecil tapak tangan nyiru Orked tadahkan... :0