Friday, July 9, 2010

Gadis Jepun

Semalam Daddy Orked dah balik dari U.S.! Yeaaayyyyy! Tapi.... Hari ni dia pergi Sabah pulak. Huhu... Tinggal le Orked lagi...

Anyway, Daddy balik dari U.S. bawak kimono utk Orked. Hmm.. Pelik gak, sebab pergi U.S. tapi beli baju Jepun. Rupa-rupanya, masa on the way ke U.S., kapal terbang Daddy singgah kat Jepun. Kat situ le Daddy belikan kimono utk Orked. Cantik kimono Orked. Mummy dan Adik tengok pun jeles! Hehehhee... Thanks Daddy! Orked loves it! Takde ke ek, pertandingan pakaian beragam ke apa ke, boleh Orked join pakai kimono! Heheheh... Kalau tak, nanti tersimpan dalam almari je. Tak pun pakai utk ambik gambar je... Rugi lah...

Jadi gadis Jepun kena sopan santun...

Adat orang Timur, tingkahlaku dan tuturkata mesti dijaga...

Barulah jadi gadis Timur yg dipandang tinggi dan dihormati...
Sayonara!
xoxo
Orked
by Mummy

15 comments:

yayahidayah said...

sangat cumil!

zeta said...

Aloloo comelnye Orked San ni..

Fazlinil Irma said...

alahaaiiiii... comelnya orked..!!

TERjatuh hati mcik irma tengok gambar ni.. eheehh.

Aunty Bard said...

alahai so sweeeetttttttttttttt of you la Orked bergambar dengan baju kimono dekat taman nenek tu. ni mesti jadi model untuk nenek kan...hehehhe gadis jepun yang comel n chubby....:-)

Biqque said...

kawaii ne!

cikbedahlaser said...

wwaaaaa comel nyeeeee...
orked mcm 'terperangkap' je dlm baju tu...
panas ke??

raya nti pakai baju ni ye kakak orked??

.zara. said...

soo cute...!
dah macam anak dara da orked.
siap bwk bakul lagi...
hehe! comel! ;))

EchA said...

waaa..cantek nye orked wif kimono. leh lah pakai kimono tu time raye..hehe ;)

Anna Da Lady said...

comeinya..baju raya ke ni?hehe..

Daddy said...

Rambut pun macam budak jepun dah hahahahah. Pandai orked bergaya jadi model nenek hehehehe. I miss u orked....monday kita gi tengok rabbit kay

Auntyjid said...

Wah! Orked kawaii (comel + cute). (sebab orked pakai kimono auntyjid terasa nak komen dlm bahas jepun.. heheh...

memang sungguh sopan santun la orked...

orked, boleh pakai baju ni jadi cover girl majalah PaMa ni.. heheh

CouLeur de Chiqu3 said...

cute..pandai posing.. !

Orked said...

cikbedahlaser: Orked pakai baju dua lapis, sebab tu nampak semacam je. Orked terus sarung je kimono ni masa Daddy bukak beg dia hari tu.

thank you... Orked nak balas cakap bahasa Jepun, tapi Mummy tak pandai pulak. tak dapat Orked belajar. hehehe...

Dayah said...

Salam Orked..

OHHHHH COMEL SUNGGUH MAKHLUK TUHAN INI.. ihihihihi.. comel la orked!

Norhazimah said...

alala,, comelnye orked pakai kimono..tanya daddy,, untuk mama zimah xde ke??haha