Thursday, July 22, 2010

Belajar

Masa kat rumah Nenek, Orked tak tido, makan, main je... Tapi Orked belajar jugak. Orked nak belajar rajin-rajin sebab nak jadi macam Daddy.

Daddy Orked sekarang dah masuk universiti semula. Daddy kata dia nak dapat ijazah Masters dan Ph.D. Orked tak tau lah apa bendanya tu, tapi macam susahhhh je. Sebab tengok Daddy sekarang dah pergi kelas dan malam-malam dia study dan buat homework kat rumah. Rajin betul Daddy. Daddy kata dari dulu lagi dia nak belajar tinggi-tinggi, tapi tertangguh sebab nak bantu keluarga. Sekarang ni peluang datang lagi, dan Daddy tak lepaskan lagi dah. Wah, kagum Orked dgn Daddy. Dah kerja pun nak belajar lagi.

Sekarang ni Daddy dah makin sibuk. Daddy kena bahagikan masa untuk kerja, belajar, dan jaga keluarga. Dah lah keluarga dah makin bertambah dgn kehadiran Adik Seri. Tapi Orked yakin Daddy can do it! Orked support habislah kat Daddy.

Untuk buktikan kat Daddy yg Orked mmg support Daddy, Orked nak tunjuk gambar Orked masa belajar kat rumah Nenek. Haaa... Daddy ingat Orked baca buku shapes dan numbers je ke? Orked siap ada baca buku Nutrition dan Kamus lagi tauuuuu! Jangan main-main. Hehehhe...

Study sambil pegang bear... Ini buku numbers. Dalam buku ni ada nombor 1-5 dan gambar. Gambar, Orked dah kenal, tapi nombor, Orked tak pass pass lagi. Matematik ni susah sket. Heee... Btw, Sorry Mummy, Orked terconteng buku ni...

Dah abis study numbers, sambung study yg susah sikit pulak, Nutritional Immunology. Buku sape ntah ni... Orked jumpa kat rumah Nenek.

Study kat dalam rumah boring... Sambung kat luar. Bear pun ikut...

Banyak betul perkataan Orked nak hafal ni... Hmmm...

Sib baik ada bear jadi peneman nak study...

Kaki dah lenguh, study sambil berdiri pulak...

Dah penatlah Nenek. Nah, ambik buku ni. Orked nak pergi main pulak.... Babaiiii...


To Daddy,

Belajar rajin-rajin ye? Nanti dah besar Orked pun nak belajar tinggi-tinggi jugak macam Daddy dan Mummy. Huihhh.... Orked dah start pressure nih....


xoxo

Orked
by Mummy

12 comments:

sizukaDeboss said...

alalalala comel orked budak pandai:)

Auntyjid said...

huiiiiiiiii.. cayalah orked!! tshirt yg orked pakai pun dah tulis cambridge tu... kena betul dgn tema 'study'...
auntyjid doakan moga orked berjaya jadi seorang anak yang cemerlang dlm pelajaran dan apa jua yg orked ceburi satu hari nanti...

orked yg kekal comel..:-)

queserasera said...

orked kidal ke? somel~ gmbr yg seken last tu, mmg ada gaya mutu keunggulan ;)

Anonymous said...

Auntie Liea hrp Orked pon akn blajar pndai2 mcm Daddy n Mummy.Auntie jgk bharap anak auntie,Wardah pon akn blajar tinggi2 smp ke menara gading walaupun auntie tidaklah blajar setinggi mane pon.Doa ibu bapa akn sntiasa mengiringi anak2 shinggalah ke nafas terakhir...Amin

Auntie Liea

Aunty Bard said...

so sweet la Orked ni. penuh gaya membaca buku :-)... pipi tu dah makin bulat, lagi comel ngan new hair cut tu :-)

Rifqi Zuhairi said...

Ala...ala....ala..rajinnye anak dara ni study yer...bagus2...rajin2belajar yer ok..soo cute...x tgl bear dia tu...

HW said...

So cute lah Orked! :P

strawberi said...

kusyuknya orked study..hehe

Pnut said...

wahhhh rajinnya Orked...
Kita pun pandai dah, panjat meja,
curi buku abang kiter, dan conteng-conteng, pastu mama kita marah abang bukan marah kiter, kiter kan budak kecik lagi...mama marah abang sebab dah pesan bnyk kali jgn letak buku tempat kita boleh capai, tapi abang kita cuai gak..

so dia la kena marah...

selamatttt kita

bye
Alesya

HOn3YB33 said...

waaaa~~orked dah besarr...nanti jadi macam daddy okeh..belajar tinggi2 dan berjaya...hehe..orked cantik + cerdik....likee~~ comeyyy~~

mysara said...

orked,
nnti dah pandai, boleh la ajar adik seri pulak... jadi kakak mithali =)

mariaariffbaby.com said...

alolololo..
comelnya..
study rerajin k orked..
=D