Thursday, June 4, 2009

Orked di London

Ha... Orked dah pun selamat sampai ke Malaysia. Penat + seronok jalan-jalan. Apa-apa pun, Orked tak serik. Harap Mummy dan Daddy pun tak serik bawa Orked jalan-jalan. Orked dah behave sehabis baik dah. Betttuuuullllll....

Ok, Orked nak sambung cerita jalan-jalan kat London. Kami semua sempat jalan-jalan di London sehari je. Orked ingat, Orked cerita sambil tunjuk gambar lah, senang sikit kan?

Ini persediaan Orked sebelum keluar. Masa Orked kat London, dah masuk summer, tapi masih seejjjjjuuukk lagi. Suhu siang dalam belas-belas darjah je. Kalau orang London pun rasa sejuk, apatah lagi Orked orang Malaysia ni. Lagilah sejuk. So, Mummy pakaikan baju sejuk, gloves dan topi supaya Orked tak sejuk.



Daddy pun pakai sama macam Orked. Semua tutup kecuali muka. Itupun Orked rasa Daddy kalau boleh nak biar nampak biji mata je sebab sejuk. Heheheh....



Masa kat London, kitorang jalan-jalan naik tube dan naik bas. Ni gambar masa kat salah satu tube station kat sana.


Masa kat London Orked banyak pergi ke tempat-tempat yang kiranya paling penting kat London. Yang selalu nampak kat tv. Masa cuma sehari je, jadi tak boleh lah nak tawaf satu London. So, Daddy pilih untuk bawa kami ke Tower Bridge, Big Ben (parliament house), Hyde Park (tempat romantik Mummy dan Daddy), Malaysia Hall (untuk makan) dan beberapa tempat lagi.



Sampai sakit kaki jugaklah semua orang jalan. Kurang exercise lah tuuu.... Tapi Orked, relaks je... Tak sakit kaki langsung! Hhehehehhe....

Hari kami kat London berakhir dengan pergi ke East Acton untuk dinner. Terima kasih Aunty Idot dan family sebab masakkan kitorang nasi daging. Sedap... Gambarnya nanti Orked cari kat kamera Daddy...


Sampai sini dulu cerita Orked jalan-jalan kat London. Nanti Orked cari gambar yang lebih cantik kat kamera Daddy. Dan lepas tu akan sambung cerita jalan-jalan kat Amsterdam pulak.

Orked akhiri dengan gambar Daddy yang hensem. Muahhhhh Daddy...



Tata!

Love,

Orked

By Mummy



13 comments:

Ummi Salsabila said...

bestnye orked dah smpi sana.aunty pon xsmpi2 lg..orked comella

Doodle's Store said...

welcome back dear...

uiii tgk muka orked merah2x..sejukkknyaaaaaaaa..hehehe

fazlinil irma said...

cute je gambar orked jeling kat daddy..

apa la dalam hati orked tu kan..hehe

ehm..x sabar nak tunggu gambar2 orked..

orked jetlag x balik msia? :)

cintaKusayangMu said...

bestnye orked ...xsbr nk tgu crite orked lg...

Fariena said...

wow bestnyer orked jalan2 Amsterdam yer!

pOlkA d0t said...

orked, soooo cute esp first pix..

Mrs. Adz said...

wah orked bestnye gi jejalan..nanti nak pegi mane lak ni..

Ajzie said...

Orked...More picas plsssssss

kupaslaroren said...

wahhh comelnye orked berbaju pink...:D

Nenek Orked said...

Orked beli Big Ben dan Tower Bridge bawa balik Malaysia tak? Best tau . . . . . boleh tengok2, main2, hempas2 . . . . heheheheh

Aunty Bard said...

yea yea ORKED dah smpi msia...erm aunty rasa pun mmg ORKED behave sangat2 pi holiday. senang mommy n daddy jaga ORKED :-)

Miss illya said...

alhamdulillah orked da slamat balik. akhirnya ada entry baru dari orked.bestnyer

wolverina said...

Amboi orked, dah smpi east acton smpi hati tak contact aunty! rumah aunty dekat-dekat je dgn tube station tu!! huk huk huk