Monday, February 1, 2010

Cubit pipi sendiri....


Orked tak tau lah kenapa orang suka cubit pipi Orked macam ni. Orked pun cuba lah cubit pipi sendiri, tak de lah seronok sangat. Orked cuba kuat-kuat cubit sampai sakit, nanti Orked yang nangis. Lepas tu Orked dah tak buat kuat-kuat lagi. Orked buat cubit-cubit manja macam ni jer. Nanti Orked ada adik nanti, Orked nak cubit pipi adik Orked pulak.

Auntie2 semua dah ada idea untuk nama adik Orked tak? Daddy cakap dia nak yang klasik Melayu dan preferably nak nama bunga juga macam Orked. Silalah beri cadangan...Orked pening lah nak suggest kat Daddy...asyik reject jer...

ORKED

55 comments:

honey bedazzled said...

Lily, ixora, mawar, rose,

ummi_D said...

Lily Dahlia....

Anonymous said...

Orked bgtau kat mummy & daddy.. Mawar or Melati....cam best jek...hehehehe :)

-Yun-

KILA said...

Salam Orked yang chumel..

Nama Cempaka sedap tak Orked? Kalau tak sedap takpelah..

Take care ya..bubbyyee..

az said...

dahlia!

Sue said...

Orked.. nama Kuntum pon besst jugek! Tapi itu bukan bunga cuma nama klasik org dulu2 tu. hihi

Orked ckp ngan mummy & daddy.. selain nama Mawar atau Melati, Melor pun best jugak tau. Lagi klasik. Dlm cite P.Ramlee pon ada nama tu.

Nur Solehah said...

salam... nama melor pun beszz

Anonymous said...

camelia, chempaka :)

x la klasik sangat. tapi oke la kot

-TTJL-

auntie fieza said...

urmp.. suke la nama..
MELOR..
JASMIN..

Anonymous said...

Cempaka/Chempaka Murni...Beautiful kan...mcm Orked!

Anonymous said...

Melati,
Dahlia,
Melur.
sweet je kan.
=)

-Z-

Hannah said...

Jasmeen

Pnut said...

go for Mawar, Cempaka, Melur,
Dalam Telentime heroin nama Mawar, adik dia Melur...
SO orait la..Orked heroin Sepet, adik leh nama Mawar, heroin Telentime...
nostalgia dan unik...

Mawar...Mawar..Mawar...

Anonymous said...

Kenanga

mama jariss said...

Mawar

Harnida said...

dahlia or Melati pun bst gak..

jila said...

melati name klasik la jugak..
sedap di dengar..

melati!!!

BUYEN said...

Delaily bt saiful..
Delaila bt saiful
Chempaka Suri bt Saiful..
KenangA Lily bt saiful..
Seroja Bt saiful..

iejashariza said...

klu bunga sy da suggest kt Fb SN Iris Binti Saiful dan kt cni klu lari sikit dr bunga sy suggest Najla binti Saiful..maknanya mata dan senyuman yg indah dan cantik..

mummyfarish said...

vote for chempaka/dahlia :D

Auntyjid said...

Orked, AUntyjid ada kawan nama Mawar dan Melati. Nama tu memang dah common la. Tapi sweet.. hehehe...

Kalau tak pun, Chempaka.

Selain tu, Ixora. (alamak.. macam nama kereta la pula. takyah..takyah...)..hehehe

Iris, Daisy... (bunyi mcm moden pula)...tapi bunga Daisy lambang kesucian hati... :)

hmmm....nanti auntyjid continue fikir lagi ye Orked...:)

Auntyjid said...

hmm..Orked, kalu nak cari nama bunga yg mula dgn O juga bunga apa ye?
hmm.. Dahlia jer lah.. hehheehe..

Aunty Bard said...

alahai comel la Orked main cubit2 pipi camtu....erm apa ekkk nama adik Orked yang sesuai? aunty tak sempat fikir lagi, cuma yg terlintas sekarang ni Lily :-)...nanti ada nama yg unik, aunty bgtau ok!

myshOppetoyOu said...

kesuma

Orked said...

kalau orked, orked suka melati. tapi tatau la mummy dgn daddy suka ke tak....

cikbedahlaser said...

kenanga...
sweet la orked...


anggerik ade org letak x??
alamanda??
reflisia??
ehh tu mcm dh moden sgt kan...

Anonymous said...

i like salma ..even tak nama bunga..tapi klasik n sweet -zaira

c_s said...

saya setuju dgn nama Cempaka/Dahlia/Mawar...hip hip hore.

Lyn said...

Ada kenalan nama Teratai.
Adik beradik perempuan dia pun nama bunga :)

Anonymous said...

Dahlia, Chempaka :)

Anonymous said...

Kuntom.....!!!!best....

Anonymous said...

mari menyusun SEROJA bunga SEROJA ..aaaaaaa.....

tutcute said...

Assalamualaikum wbt kpd Orked, daddy & mummy Orked :)

Dahlia... inilah nama yang sesuai untuk adik Orked. Dahlia melambangkan cahaya kegembiraan :)

Dahlia... delighting you always. hehehehe...

Aunty Bard said...

erm aunty buat survey, kalau adik Orked lahir bulan June, nama yang sesuai 'Rose'....kalau ogos nama 'Lily'....kalau nak nama yg agak komersial, Orked pilih la 'Camellia'....

Aunty IS said...

Student aunty nama Delima, teror... dapat ijazah 1st Class... macam mummy orked juga... Hmmmm agak tak ngam dgn konsep nama Orked tapi ngam dgn nama mummy orked .... intan....delima... both adalah permata..

NurSolehah said...

Melur atau Raya

nurulshahfiza said...

kenanga...

mariaariffbaby said...

C.H.E.M.P.A.K.A

ok tak orked?

Orked said...

macam-macam ek nama best boleh bagi kat adik orked? nampak gayanya nanti, nama adik orked lagi best dari nama orked. takpe, orked tak jealous, sebab itu adik orked juga, dan orked sayang adik, kan? :)

aunty bard: survey kat mana tu?

{travel junkie lady} said...

Dahlia & Jasmeen tu macam best jer.. :)

-TTJL-

auntie azie said...

hi orked...auntie nk vote utk dahlia/chempaka ;)

Anonymous said...

Salam..
Mak cik ni kwn aunty Jid (kalau aunty Jid tu penulis DJ10 & 2 Dunia lah). Mak cik pun ada kwn nama Mawar & Melati. Selain tu ada kawan nama Dahlia, Wardah (pandai la depa ni)..
-Ni lari tajuk skit... Orked kurang berat ye.. nanti minta mummy buatkan makanan n masukkan potato. Anak2 mak cik badan naik bila mkn potato..berat nak dukung :)
Selamat mencuba.

dyna jamal said...

Lily?

Auntie Ana said...

Orked comel,
Adik auntie nama Dahlia, anak dia nama Chempaka Alwani dan Orked Alzahra....
Cadangan auntie, nama Kenanga pun cun juga kan...

Auntie Ana said...

Orked comel,
Auntie ada adik nama Dahlia, anaknya nama Chempaka Alwani dan Orked Alzahra.....
Kalu bg nama adik Orked, Kenanga atau Melur...ok tak...klasik tuuu

Dahlia Asru said...

I le adik Auntie Ana.
Mama Chempaka & Orked

Anonymous said...

Hi Orked..
Bab2 name nie Auntie Liea mmg excited sikit.Hehehe..Name ank Auntie pon Wardah,mksudnye ialah bunga mawar.So..auntie nk suggestkan name ini..MAWAR..AFUNDI MAWAR =)

Anonymous said...

Hehehe..idea ade dtg lgi ler kt Auntie Liea..Amacam dengan name IRIS..Hmm,best x Orked?

Kamilia said...

Bagi nama Tulip..menariks!! :D

mar!ahaf!z said...

Cempaka atau Mawar?

UyuNs NuRuls said...

love much >> dahlia

my untie frenz got this name....very lemah lembut n baik sngt org nyer....

Orked said...

wahh... makin banyak cadangan nama yg datang. terima kasih aunty-aunty semua.... semakin peninglah orked nak fikir nama utk adik orked. orked rasa kalau nak senang, mummy beranak lah kembar... nanti boleh bagi semua nama-nama yg best ni. :D

SugarSpices said...

i like SEROJA...very nice and unique..anyway to Mummy Orked..jaga kandungan tu baik2 yaa..

Anonymous said...

vote for

Chempaka ;) or

Jasmin

srsfeqah said...

vote for JASMEEN
2 suku kata senang disebut..

Jasmeen Saiful @ Jasmin Saiful