Friday, January 28, 2011

Adik Panjat

Ini ada satu lagi kemahiran baru Adik. Yang ni latest punya. Baru beberapa hari je Adik start praktis. Yeah, Adik dah mula memanjat-manjat. Tapi biasanya dia panjat Mummy ler. Bila Mummy duduk atau baring sebelah dia, dia akan panjat Mummy. Tadi dia boleh panjat dan berpaut pada Mummy yang sedang duduk sampai boleh berdiri dah. Tapi disebabkan Mummy yang nak ambik gambar, Mummy susun ler 2-3 bantal biar agak tinggi untuk Adik panjat.

Hai Adik, panjat bantal ye?

Panjat le tinggi-tinggi Dik

Bilaaa le Adik nak pandai jalan ni?

Nanti Adik pandai le. Rileks le Kak, Adik baru 7 bulan je. Step by step la

Itu jelah cerita Adik panjat. Nanti ada perkembangan baru, Orked cerita lagi.

tata

Orked
by Mummy

8 comments:

mama_alifsarah said...

anak auntie pun dah sibuk panjat tau orked.. kalau adik seri dah jalan esok sure bley main lari2 nak kak orked.. tapi sure mummy yg penat plak nak kejar adik :)

Filla ~ Kasihs said...

hahah..wahhh dah pandai mcm2 orked ye...thumbs up!! orked ada rashes kat pipi gak mcm amaani yeh? tu eczema ke? filla risau jugak..mcm kasar2 tau pipi dia..doctor cakap sebab kering... so filla rajin2 sapu lotion ngan baby oil jer.. dah tukar isomil pon still kering juge..kalau ada tips or info kita share2 k.. ;)

Aunty Bard said...

Hehehhehe paling cute tentang adik seri ni adalah suara dia :-)

afzan said...

amboi adek suka memanjat eh!

Filla ~ Kasihs said...

oopss sorryyyy..orked plak! adik seri lah... apa lah auntie nie..hahaha...

Auntyjid said...

comel!!!!!!!!!!

mariaariffbaby.com said...

seri dah start panjat?
hmm..kakak orked..tgk2 kan adik tau

HazimahRahman said...

amboi,, da bijakk da adik seri memanjat..
Orked, jaga adik tauu.. nanti mama Zimah blanja coklat!! ;)