Thursday, June 3, 2010

Pakai Nappy 101

Hari ni Orked nak share cara-cara memakai nappy Adik. Disebabkan Adik belum ada, Orked demo guna Hyppo dulu lah ye?

Mula-mula bentangkan nappy elok-elok
(kalau Adik betul, jangan pegang kaki dia camtu tau!)

Lepas tu letak Hyppo kat tengah-tengah nappy

Lipat nappy

Eh, lupa pulak letak minyak Yu Yee Cap Limau. Jadi, kena buka balik dan letakkan...

Lepas tu lipat balik ye...

Dah, siap!

Tepuk-tepuk dia bagi dia tido. Kalau nyanyi-nyanyi sekali, lagi cepat dia tido...

Bila baby dah tido, bolehlah kakaknya tido sama....


Senang, kan? :D


Ok, nite nite!


xoxo
Orked
by Mummy

21 comments:

Orked said...

ni yg orked buat masa daddy tadek kat rumah ek. Bagussss anak daddy nanti boleh tolong mummy jaga adik ye - Daddy

NurSolehah said...

hak3.. klakar tol orked ni.. sweet lol...

Dayah said...

Salam Orked & Mummy Orked,

CUTE!
Pandailah orked, lepas ni boleh tolong Mummy.

Psssst.. orked.. nappy adik besar la.. hehehehe..

Anonymous said...

CUTE! :)

husna amira said...

comel je orked baring sblh hyppo smbl hisap susu :)

yantz-yeem said...

bijak nya orked...mesti dah ada adik dia asyik kiss3x adik dia je..:)

trendymuslimah said...

salam ziarah

Marsha~ said...

hehe.. QIla pun pakaikan nappy adik dia kat hyppo ni... samaaaa...

Anonymous said...

Pandai orked. Cuma jgn letak minyak yuyi jer kat adik orked selagi dia belum umur 2 tahun. Minyak tu boleh sebabkan sawan kalau baby kecik lagi.

Orked said...

Ye ke aunty yg anonymous? Orked pun pakai minyak yuyi kat perut lepas mandi. Tak elok ye?

Auntyjid said...

Bagusnyaaa orked.. practice make perfect! nanti bolehlah orked jaga adik baik2 yer.. jd kakak solehah...

saaaaaaaaayanggg orked yg comel!! mwahhh..

ana said...

orked ni pndai n cute la..mst adik orked bangga dpt kakak mcm orked..

anak2 sdara sy sume pkai minyak yuyi 2..klu dorang skit prot cpt je hlg..btol ke x elok?

mariaariffbaby.com said...

ya allah cerdiknya orked!!
=D

miralatiff said...

Comel nyer orked ni..Nanti boleh tolong mummy orked jaga adik..

Anonymous said...

Bukan tak elok minyak yuyi tu.. cuma kena hati-hati jika baby bawah umur 2 tahun. Sama macam vicks juga. Baby bawah umur 2 tahun amat sensitif terutamanya produk yang ada camphor. Tapi kalau cam orked dah besar ni, dah ok dah... Sebab tu kalau doktor pakar kanak-kanak, tak galakkan sangat pemakaian ubat tradisional pada baby.

cik.t said...

nak masuk minang orked untuk anak buah la nnt =D

Kuey-san said...

Ini semua kerja kat Intan la nih. Heheh. Comey2. Boleh wat entri bergambar macam nih selalu. Sok2, bila Orked dan adik (atau adik2??) dah besar, mesti gumbiraa baca blog 'sendiri'

:)

nenekOrked said...

Seronoknya nenek tengok Orked bersedia untuk sambut kelahiran adik tak lama lagi. Saaaayang cucu nenek sorang yang comel ni!

linda said...

alahai..cumel cumel sekali!
pandai orked.nanti rajin2 tlg mummy ye :)

Nazurah said...

Orked kamu sangat pandai dan comel..x sabar da nak jage adik yea..moge jadi kakak yang baik..=)

Anna Da Lady said...

hehe..comei..teringat dekat anak buah Untie, Anak Angah Untie...anak dia pun rapat2..girl, then boy..yang sulong tu, namanya Akak Nadya..rasanya, dia tua sikit daripada Orked..memang dah pandai buat semua sendiri...pandai pakai suar n baju sendiri...yang paling best, dah taknak dah pakai pampers..save budget Angah Untie...but, yg paling geramnya, dia pakaikan pampers tu kat toys dia...ish ish..tapi, apepun baby2 semua tetap comel, termasuk Orked