Monday, March 16, 2009

Jom beli Pa & Ma April 2009


Kenapa?
Sebab ada Orked!!!
Terkejut Orked bila Mummy tunjuk gambar Orked dalam majalah. Selain dari Orked ada Daddy dan Mummy. Ada 3 mukasurat yang ada gambar Orked. Comel-comel pulak tu.... Hehehe.... Tengok tu, sampai tertido Orked menatap gambar. Sempat pulak Mummy snap gambar. Mummy memang tak kasi can langsung. Ada je gambar Orked yang dia nak snap. Daddy pun sama. Tapi takpe, nanti besar bila Orked dah lupa apa Orked buat masa baby, bolehlah tengok gambar.
Ok, belilah majalah ni ye? Sebenarnya Orked tumpang dua kaki je. Mummy pun sama. Ceritanya tentang Daddy. Nama ruangannya pun Papa Pilihan. Tapi Daddy ajak kami join sama. Barulah one happy family kan? Mummy kata Daddy sweet sebab ada madah untuk Mummy kat dalam tu. Hik hik. Daddy ni saje, nak bagi Mummy rasa disayangi ek? Madah untuk Orked takde ke? Oh lupa, Orked belum tau baca. :D
Tata
Orked
(by Mummy)

33 comments:

hasiahkadir@yahoo.com said...

Nenek tak dapat beli majalah ni lagi. Rumah nenek ulu sangat, dua hari lagi baru ada dijual kat kedai. Boleh pinjam Orked punya tak? Tak sabar nak tengok cucu comel nenek dalam majalah.

nmmy84 said...

ooo macam ni aunty kene carik cepat ni.boleh aunty buat koleksi.

Munirah Abd said...

hehe..nnti kakak carik majalah ni ye..tgk orked yg comelllll

Aunty Bard said...

wah ORKED dah masuk majalah.....aunty bangga ngan ORKED... be a good girl ok!

jom zoom Malaysia said...

cayalah orked!!! ;)

Anonymous said...

ni nk kena beli..... ;-)


love_sakura

ryani said...

wah orked..glem gitu!!

-iLLa- said...

oh ada orked...dh bli tp x baca lagik..

Amsyar Wafiq... said...

thanks orked!,mengingatkan ummiamsyar beli majalah utk bulan ni..insyaAllah bulan dpn gmbr amsyar,ummiamsyar plak kuar kot.
hehehe..

Anasfadilah said...

glamor la orked!

YangMulia said...

Wahhh Orked masuk majalah... tak sabarnya auntyjid nak beli... huhu.. sekarang auntyjid outstation kat atas bukit. Takder jual majalah.. tak sbrnya nak balik KL... harap2 sempat dapatkan majalah Orked ni sebelum kehabisan... (",)

azura -nazs- said...

hi orked. u mmg comel :).

my baby pun kuar pa&ma mag last month punya...kat bahagian senyumlah sayang pg54-57 :)

salam perkenalan kepada mama orked n orked :)

Cahaya said...

Budak comey ni masuk majalah plak ye. Aunty dah tgk dah majalah tu.. Sonok x orked jadi model??.
Bingkisan hati daddy orked untuk mummy orked pn dh bace..Amboi2 sayang betul daddy kat mummy ye:-)

Naemmommy said...

orked..auntie dah beli dah...bestnya dapat masuk majalah..auntie nak suruh aiman masuk PaMa jugakla... :)

Haslinda said...

Orked,
Zhea dah suh mama Zhea bli dah td..dia dah pun dpt..bestnya tgk muka orked glemer kuaq majalah..zhea jeles nii

Anonymous said...

hi intan

i termasuk blog ni ntah dari blog mana tadi..sgt suka dgn rambut orked yg lebat.my son rambut tak lebat punnn..orked sapu minyak apa nih???or shampoo apa?

puan idot.
(ingat lagi tak, i penah email u masa u kat cambridge, tanya cemana nak pilih college yg ada kat cambridge tu.rasanya tahun 2007 kot)

Nazuha said...

hi orked salam kenal *Adeef hulur tgn nak salam*..

rambut orked lebat. admire laaa..=)

MeL said...

hi bb orked, slm kenal..i link u boleh :)
-mommymika-

baby AF said...

emm tahniah orked..ibu amna beli majalah tu kat airport tetiba tgk ruangan itew..eh cam kenal jerkk hehehe

izzasaiful said...

hi..orked & mummy Intan

baru received pa & ma today..dh baca cita daddy orked..orked mmg comey..& makin glamour la orked yer..

ibu Hanna..

Orked said...

amsyar wafiq: ye ke? camtu nanti bulan depan kitorang beli lagi pa & ma!

azura nazs: alamak, bulan lepas punya tak beli lah... mummy orked dah jarang beli pa & ma sejak orked lahir. masa mengandung rajin le...

cahaya: hehhe.. tu le, romantik kan daddy orked nih? mummy orked pun tak tau daddy ada tulis camtu. :)

naemmommy: eh, mesti suruh. pasni aiman pulak...

pn idot: nama sebenar apa ek? mungkin ingat. i remember ada orang tanya tentang kolej2 kat cambridge, tapi sebab ada a few yg tanya, tak sure yg mana satu. :) anyway, orked mmg rambut dia lebat dari lahir. mummy pun tak tau apa rahsianya...

nazuha: hi adeef.... (hulur tangan juga)

mel: hi juga! boleh, silakan... :)

baby AF: heheheh... sib baik beli ek?

aunties & brothers & sisters yg lain: pada yg dah beli atau dah belek pa & ma tu, thanks... saje orked nak hebahkan sebab mummy kata sharing is caring. heheh... yg belum tengok tu, tengok la ek? penat tau orked posing dgn mummy n daddy.

by: mummy orked

Anonymous said...

intann
pn idot ni nama nya siti ida farida.
bila plan dtg uk lagi?
i kat imperial. jalan2 london singgah la makan2.
bawak mai skali orked..
aunti idot nak belek rambut..

pn idot

madoka miyajima said...

Orked.. AUntyJid dah beli dah Pa & Ma semata2 nak tgk Orked...heheh.. shuuumelll sgt.. patut Orked jadi cover la.. heheh..

oneyani said...

alamak..br perasan..ade lg x stok ni..nk kene beli cepat2 ni...hehhee

Orked said...

Auntie Idot, kita nanti 4 hari di London from 18-21st May tau. InsyaAllah akan stay di Queensbay Rd. dekat Bayswater...dekat dgn ICL. Kalau nak jemput makan kena jemput 5 orang (termasuk Orked dan atuk neneknya sekali). Masaklah makanan2 Malaysia ek. Kat UK sedap makan makanan Malaysia, kat Malaysia pula sedap makan makanan orang puteh hehehe. Orked...hmmm...orked takde pilihan sangat. Daddy tak bagi Orked makan benda lain yang tak organik pasal daddy takut ada pengawet yang boleh buat brain Orked lembab matang. Tapi Orked enjoy jer kalau Auntie Idot ada babies boleh kawan dgn Orked

srsfeqah said...

comel-nye orked..
dpt masuk majalah pulak ye..
aritu da masuk tv..

Ummi Rayyan said...

ummi rayyanpun dh beli...comeynnyaaaaaaa family orked ni. rayyanpun teringin nk masuk mag gk...huhuhu

siti zubaidah said...

Orked ni auntie tgk hari2 makin comel dan cerdik la...

Anonymous said...

intan and orked,

cantik betul tu tarikh datang sini, kebetulan tak clash dgn tarikh kami pi netherlands. 18 hb tu dah balik sini.
so jemputlah dtg rumah maybe 19hb onwards will be ok.
dtg makan malam ok.
auntie idot buat telur kicap ye..telur organic nih..tak de pengawet..
heheh
intan, bak meh your email.
email me at sitiidafarida@gmail.com
nanti i bagi no tel i bila u email me.
pn idot

oneyani said...

yes...auntie yani pon da beli mag pa&ma..rs cm janggal je bile bl mag tu..hehehhe biasenye org y da kawen je beli..
orked sgt2 amazing dlm pic tu..mummy nye pon!sgt bahagia

syafinaz said...

orked!aunty sya da beli da pa&ma.itu majalah wajib aunty tau every month.comel sgt orked.nnt blh kawan ngan anak2 aunty.adam dan alyaa.diorang mesti seronok kalau dpt jumpe orked.ok orked keep in touch ya!

~mamazahra~ said...

mamazahra da beli Pa & Ma Apr'09..
orked memang comel bangat...
sejuk mata memandang muka orked tau =)

Intan said...

Salam kenal mama orked. Intan dah beli majalah tu and orked mmg comei sgt-sgt. Anyway my baby Arissa Afrina is the cover for Pa&Ma Mei 2009. I would like to add ur blog, if possible.

By the way my hubby kerja kat UPM jugak and satu faculty dgn u (Engineering Faculty). Jemputah ke blog i pula :)

P/S: Mintak spikan salam Intan kat Dr. Suraya ye...