Wednesday, May 19, 2010

Cuti-cuti Port Dickson

Dua weekend yg lepas, Orked, Daddy, Mummy, Atuk, Nenek dan Cik Yana holiday di PD. Inilah kali pertama Orked holiday sama-sama dgn Atuk, Nenek dan Cik Yana. Sebelum ni Orked cuma pernah holiday dengan Atuk dan Nenek sebelah Daddy je.

Kali ni entry holiday Orked banyak gambar, sebab Daddy rajin ambik gambar. So, Orked akan biarkan gambar yg bercerita. Enjoice! :D

Masa mula-mula tiba. Cik Yana sampai lambat sikit sebab dia kena pergi work dulu.

Orked, Mummy, Atuk dan Nenek

Orked dan Mummy bersidai tepi tingkap kat bilik.

Mummy ambik kesempatan geletek Orked. Yelah, Mummy suruh senyum Orked tak senyum, Mummy pun geletek la bagi nampak gigi Orked.

Katil yg besar. Wooowww wwweeeee.... Orked masih lagi tak pandai lompat tinggi. Lompat kaki masih jejak tanah. Hehehe....

Ini sink ke bath tub Daddy? Kenapa letak Orked kat sini?

Orked posing celah pokok. Baju ni nenek baru beli kat Bangkok, terus nak pakai!

Atas kereta lembu. Tapi tak gerak sebab lembunya takdeee...

Time nak mandi kolam, yeahhoooo! Orked dah siap-siap bawak pelampung, nak ajak Daddy teman.

Tak reti berenang pun, tapi seronok splash air, terutamanya kat muka Daddy! Hihihi....

Splash air dgn bersungguh-sungguh...

Bergayut kat Nenek dan Cik Yana. Orked memang suka bergayut macam ni.

Relaks-relaks kat beranda dgn Daddy sambil menikmati udara segar kat pantai PD.

The next day, on the way nak gi breakfast.

Lepas breakfast pergi playroom. Ooo... Banyaknya bricks nak main!

Ambik sendiri kerusi nak duduk.

Eh, bukan untuk duduk, tapi untuk panjat! Jauuhh... Tak sampai...

Nenek ajar cara nak pasang bricks.

Camni ke Nenek?

Saaayaannggg Adikkkkk...!

Lepas breakfast hujan turun mencurah-curah, Orked tak dapat nak pergi pantai dan feed rabbit. Jadi, Orked pun mainlah hujan...

Best jugak. Daddy kata Orked tak boleh takut hujan. Daddy dulu budak kampung selalu main hujan, badan pun jadi tough. Jadi Orked pun kena praktis main hujan.

Dancing with Daddy under the rain.

Masuk bilik terus mandi, dannnnnnn praktis lompat lagi! Oopsss... Sib baik towel tak tanggal. Hihihi....

Hujan tak berhenti sampai tengahari. Huhuu... Duduk ajelah dalam bilik sampai kena suruh balik.... :( Orked sebenarnya sangat kecewa sebab tak dapat pergi pantai dan tak dapat feed rabbit. Orked dah look forward sangat.... :(

Weekend Orked kat PD tu juga sebenarnya adalah Hari Ibu. Jadi, Orked ambik kesempatan ucap Selamat Hari Ibu kat Mummy dan Nenek.

Happy Mother's Day Mummy. I loooovvveee uuuuu sangattt!

Itu je lah cerita Orked.
Tata titi tutu
xoxo
Orked
by Mummy

21 comments:

RieNa said...

orked yg comell!!

nanti adik dah kuar,jg adik baik2 ye. dgr ckp mommy,jgn buat mommy marah tau.

sayang orked!

Dayah said...

Salam Orked & Mummy Orked,

Bestnya orked!
Kat mana ni orked?

Sangat cute .. terutama main hujan dah lama x buat.. beshnya main hujan musim2 hujan ni kan.. ehehehehehe

fazlinil irma said...

Salam Kak Long & Orked..

seronoknya cuti2 msia orked.. ada atuk.. ada nenek.. ada cik yana ye..

nanti x lama lg ada adik plak join sama =)

ratna said...

byknya gambar orked.. orked ni ikut muka mummy dia la..

onenye said...

orked cute sgt...pic orked nganmummy yg sayang adik tu syg cute...suka sgt~~

Orked said...

Dayah, ni kat PD Avillion water challet. It's a very nice place (Daddy Oked)

misz beauty said...

mummy orked pipi dah bam bam... comel sangat macam pipi orked.... hihihiii..... ;-)

p/s* orked duk kat chalet mane kat PD eh?? mcm best je... n mcm xpenah tgk...=D

Ibu Akidd said...

Hai orked & family..

Sonok nyer pi Avillion PD... anyway SN i love the pic in the rain!! i guess mummy yg amek? so nice + so cute!

Orked said...

ibu akidd: ha'ah, gambar orked main hujan tu mummy yg ambik, dan mummy duduk tempat teduh xde hujan. bukan mummy takut hujan, tapi kamera x boleh basah! hehehe

aunty beauty: avillion pd.

Aunty Bard said...

Happy mother's day jugak utk mummy Orked :-). cantik gambar2 Orked & family kat avillion PD ni....nanti aunty nak gi jugak la.... :-)

auntie azie said...

hai orked....auntie azie suka sgt tgk pic orked....asik cuti2 je orked ni...hehehe...bertuahnya bdn..... :)

auntyjid said...

Seronoknyaaaaaaa orked bercuti..

Happy mother's day utk mommy orked!!!

miralatiff said...

Orked is so lovely and super cute! Avillion PD memang best..Very nice pictures indeed..

Anonymous said...

Wowww,byknye gmbar Orked kalini.Puas Auntie Liea tgk.Syokk habisss..The best picture?DANCING WITH DADDY UNDER THE RAIN..Mmg nmpak classic cume syg muke Orked kna block dek tgn daddy :( but still Auntie Liea suker.Hikhikhik..

p/s:msti mummy Orked tgh bz erk sbb agak lmbt entry kalini..tgh siapkn sumer kja yg ade sblm cuti confinement kan..chaiyok3..

Auntie Liea

ibunoor said...

Salam kenal sis...salam ziarah...teruskan menulis...

Saya follow.

Silalah berkunjung ke sini pula ya.

Miss Moon said...

seronok nya Orked ...auntie suka la tgk gamba orked celah pokok tew sangat lawa cam anak dara dah Orked nih ...

Btw lawa lawa nye gamba Orked sekeluargaaaaaaaaaaaaa ...meleleh air liur auntie nengok

Mohd Shahrul Hafizi said...

Lawanya tempat ni.

nenekOrked said...

Nenek nak ucapkan Selamat Hari Cuculah untuk Orked. Eh, ada ke hari cucu? Takpelah, untuk cucu nenek, ada. Lain kali nenek nak 'Hari Cucu' bersama Orked kat tempat lain pulalah.

Ms. Shy said...

salam.
Hi Orked.
Kakak Manal selalu baca blog Orked.
Best sangat. :)
Tibatiba K.Manal rasa nak comment kat blog Orked bila tengok gambar Orked dalam hujan dengan daddy Orked.
Dulu arwah ayah kakak pun pernah ajak kitorang adik beradik (3 orang) main hujan macam dalam gambar. Best kan? Tapi time kitorang dulu,tak sempat nak snap gambar cantik macam tu :)

Thanks to Mummy Orked sebab snap gambar yang menghidupkan memori tak bergambar saya :)

-Manal-

ps: Pn. Intan & En. Saiful, boleh tak saya nak mintak izin untuk copy gambar tu untuk simpanan peribadi saya? :)

Orked said...

Aunty Bard: thank u on behalf of Mummy. ha, ada can aunty gi lah jugak situ... mmg best!

Aunty Azie: thanks to Daddy Orkedlah, sebab dia yg rajin bawak Orked jalan. :)

Aunty Jid, Aunty Mira & Aunty Moon: thank uuu...

Aunty Liea: thanks. :) ha'ah, mummy sibuk sket nak kemas dan prepare itu ini... nanti boleh jalani confinement dgn hati yg tenang. heheh...

Ibu Noor: salam to you too...


Uncle Shahrul: mmg lawa tempat ni...

Nenek: jom, kita celebrate hari cucu dan nenek!

Aunty Shy: sedihnya baca cerita aunty. nasib baik Orked masih ada Daddy. aunty nak simpan gambar tu utk personal use bolehlah, Orked tak kisah....

Ms. Shy said...

Sebab tu Orked kena jaga & sayang Daddy & Mummy & adik ok? :)

Thank you Orked yang comel!