Thursday, May 6, 2010

+/- 40 Hari Saja Lagi...

dan Orked akan jadi kakakkkkk.......!

Ini gambar adik Orked masa sebulan yg lepas. Masa tu umur dia dalam tummy mummy dah 30 minggu. Masa ni Dr kata berat dia 1.4 kg. Orked seronok tengok gambar adik Orked ni. Nak tau kenapa? Sebab... Orked rasa muka dia nanti macam Orked lah! Tengok tu, boleh nampak pipi dia kembong! Hihihi... Dan dagu dia ciput... Macam Orked. Bila besar nanti mesti orang akan kata macam kembar, lagi-lagi kalau pakai baju yg sama.


Yg ni pulak adik Orked hari Jumaat yg lepas, umur dia 33 minggu dalam tummy mummy. Wah, adik Orked dah semakin besar, dah 2.0 kg. Wow, dalam masa 3 minggu dia dah naik 600 g. Patut la Mummy nampak cam berat je bawak tummy tu. Cian Mummy. Tummy Mummy pun, makin hari makin booolat.


Orked sebenarnya berdebar-debar nak jadi kakak ni. Tak lama dah ni, +/- 40 hari je. Pejam celik, pejam celik, dah adik lahir nanti. Orked tak tahulah boleh jadi kakak yg baik ke tak. Tapi Orked memang akan usaha sedaya upaya Orked. Orked dah praktis dah tidokan adik. Orked praktis kat teddy bear Orked. Pastu Mummy cakap juga, nanti bila adik minum susu, Orked kena banyak bersabar dan tahan dugaan. Uuhhh... Part tu Orked kena kuatkan semangat. Takpe, Orked dah mahir sangat dah minum susu botol. Hmm... Apa lagi kakak kena buat ye? Tapi Orked memang sayang kat adik. Hari-hari Orked akan cium tummy Mummy, tepuk-tepuk tummy Mummy, dan panggil Adik. Orked nak Adik kenal suara Orked. Nanti dah keluar Adik tau yg Orked ni kakak dia....


Orked excited....
Orked tak sabar...
Nak tunggu Adik keluar....
Tapi,
Orked berdebar-debar juga....
Dup dap dup dap.....

40 hari saja lagi.....



xoxo

Orked
by Mummy



11 comments:

cikbedahlaser said...

hahahaha klu la btol2 orked yg ckp cmtu..sgtttt comell....

smoga semua nya berjln dgn lncar...jaga dri bebaik ye kak... x lama dh tu...

Mohd Shahrul Hafizi said...

Seronoknya dia nak dapat adik. dah ada nama utk adik ke Orked?

auntyjid said...

hehehe..insyaAllah orked boleh jd kakak yang terbaik di dunia... :)

**tak sabar juga nak tgk wajah adik orked nanti..**

:)

nyyzza said...

salam orked & mummy,
saja nk suggest nama adik orked nnt..
klu Dahlia ok?...hehhe
bye..

Aunty Bard said...

Selamat menjadi kakak Orked....we will love both of you, Orked & adik....aunty pun tak sabar tunggu ni :-)

Wafaa said...

Hi Orked, nanti share blog dengan adik ke? Ke, adik ada blog sendiri?

Orked said...

aunty cikbedahlaser: hehehe.... tu mummy yg cakapkan bg pihak orked. tp orked mmg nak cakap camtu pun. hehehe... thanks...

uncle shahrul hafizi: dah ada nama dah! :D tapi tunggu adik lahir dulu baru boleh bagitau...

auntyjid: thanks... orked pun harap camtu juga...

aunty nyyzza: daddy dan mummy dah ada nama utk adik. tapi cadangan masih dibuka, kot kot ada yg lagi best. :D

aunty bard: thanks aunty. orked loves u too...

aunty wafaa: adik baru lahir nanti, orked dulu lah yg cerita ttg adik kat blog orked. maklumlah, adik tak pandai nak cerita lagi. hihi....

Dayah said...

Salam Orked & Mummy Orked,

^____^ syokkknya kakak otet..
tak sabar jg nak tgk adik.. huhuhu..
behalf taw otet.. sian mummy nanti penat kejar2 otet ^__^

Anonymous said...

Orked akn jdik kakak xlame jerk lgik.Preparation pon mcm dah lengkap jerk.Orked mmg hebat!Cayalah Orked.Auntie Liea doakan agr semuenye bjln dgn lncar.Amin..

p/s:Jeng3..xsbr nk tau name adik Orked..^__^

Auntie Liea

Orked said...

Aunty Dayah: yes aunty, Orked sedang sedaya upaya utk behave. tapi kadang-kadang tersasul ternotty jugak! hehehehhe...

aunty liea: sebulan je lagi utk tahu nama adik Orked. ;)

Mohd Shahrul Hafizi said...

Ala Orked ni. Dgn Uncle pun nak berahsia ke. Uncle ada cekelat. Nak? Kalau nak, gtau nama bakal adik pat. (hehehe)