Thursday, March 4, 2010

Nasi Kandar Line Clearrrrrr

Ini masa kat Penang hari tu. Daddy bawak Orked makan nasi kandar kat Nasi Kandar Line Clear. Daddy cakap tempat tu popular, sebab Saiful Apek pernah berlakon kat situ. So, nak rasalah sedap ke tak nasinya.

Ini nasi Orked, yg dishare bersama Mummy

Uuuiii.... Nampak Mummy makan cam sedapppp jeerrrr....

Bila Mummy nak pass kat Orked ni, dia makan sorang je ke?

Mummy ni biar benar.....

Aaaa.... Finally.... Nyum nyum....

Rasanya ok lah. Macam takde special sangat pun. Mungkin sebab Orked (Mummy) bukan peminat nasi kandar kot. Tapi kalau orang tanya, boleh lah cakap dah pernah pergi makan kat Warung Nasi Kandar Line Clear.... Hhehehhe... Hmm... Gambar Orked dgn Mummy kat depan warung tu ada, tapi kat kamera Daddy lah pulak. Kena tunggu Daddy rajin, minta tolong uploadkan. Hhehehe.. Orked nak tunjuk kedudukan warung tu. Kat lorong celah kedai je, belakang rumah orang juga. Pun boleh popular. Hihihihi.... Saiful Apek punya pasal la nih....

Dessert, jeruk buah

Kat sebelah tu ada kedai jual macam-macam jeruk. Macam-macam kaler jugak jeruknya. Macam-macam preservatives, colouring dan chemicals jugaklah ada jawabnya. Cheh, Orked cakap bahasa Inggeris.... Hhhehhehe... Tak bagus makan jeruk ni. Tapi Mummy beli utk Mak Sofea yg jaga Orked sebab dia teringin. Mummy pun beli untuk diri sendiri jugak, jeruk mangga, tapi siiiikkkiiitttt jerrr... Buat rasaaaa... Hhehehe... Mummy pregnant, tak boleh makan makanan tak bagus, nanti efek kat adik. Orked nak adik Orked bijak macam Orked, barulah best kawan. :)

Ok, tata...

xoxo
Love,
Orked
by Mummy

12 comments:

zulkml aka ayam said...

syoknye orked jejalan..
bila due intan?
darwisyhaziq dah dapat baby gurl sebulan lepas..damya hannah..
sepasang dah..cukup dulu la for the time being..hehehhe..

Aunty Bard said...

hehehhehe cian Orked setia menunggu mummy suapkan nasi kandar....mmg cute la Orked ni

misz beauty said...

ahahahaa... aunty beauty pun penah kena jugak kat sini... beria2 kawan2 kate nasi kandar line clear best... so ajak la aunty punye aunty(ape daaa) gi sane jugak nak test... sekali jumpe kat ceruk situ... for those yg xkesah cam aunty beauty xpe lah kot mamam kat situ... but for org yg sgt2 pembersih takkan pegi kot... tol x orked?? janji kite penah pegi sane kan?? (nasi kandar pelita KLCC lagi best) huhuhuuu;-)

strawberi said...

orked mkn pedas ke..caya lah

AuntyJid said...

heheheh..comel la orked termanggu di meja tunggu nasi kandar tu... ishh.. lambat pula mummy suapkan yer.. ciannn orked... :)

Orked said...

uncle zul: wah, tahniah uncle... dah ada dua baby... adik orked due mid june nanti. tapi adik orked baby girl.

aunty bard: kena sabar tunggu. mummy tu lagi lapar dari orked. hehehe...

aunty beauty: betul, betul, kita tertipu. selalu dengar orang promote tempat tu. rupanya warung celah kedai je. hehehehe....

aunty strawberry: mummy dah letak kuah kat tepi2 nasi je, tak gaul semua. untuk orked mummy letak kuah sket2 je sbb orked makan pedas sikittttt je. banyak-banyak tak boleh juga. nanti sakit perut.

aunty jid: mummy suapkan adik orked dlm tummy dia dulu kot. hehheheheh.....

Liea said...

Kelakar tgk susunan gmbr Orked.Cam melodrama skit tp with the best ending cox akhirnya dpt gak merasa nsi kandar slps jeling2 kt Mummy..Hehehe..Orked mmg comel..

fndrocka said...

jeruk yg dibuat sendiri adalah terbaik..

wani said...

salam orked...
orked anak brtuah,anak auntie nama aleesya, tpi usia nya tua sikit dari orked,aleesya hidup berjauhan dengan auntie..sememangnya orked brtuah kerana dpt hidup penuh kasih sayang dady n mummy...seronok jln2 ke penang...?
best tak mkn nasi line clear?

nenekOrked said...

Nenek pun suka juga makan nasi kandar ni. Mintak cikit, boleh?

Orked said...

aunty Liea: hehehhe... cam drama swasta ek? sib baik happy ending. :D

uncle fndrocka: apa-apa pun, makan mesti berpada-pada, tak boleh melebihi dos yg dibenarkan. :)

aunty wani: syiannya dia, mesti dia rindu mummy dia. orked kalau mummy work je orked tinggal dgn orang lain. tu pun kadang2 nangis dulu sblm mummy pergi... bila aunty jumpa dia, aunty sayanglah dia banyak2 ye? pergi penang mmg besttttt.... :D

nenek: alar, kenapa tak cakap? orked dah habiskan lar...

Kuey-san said...

Photos and captions.

Menarikkk !


8)