Thursday, March 25, 2010

Tak sabar nak dapat adik

Semalam daddy Orked pergi shoot newborn kat Bangi, Orked tak dapat ikut pasal mummy cakap Orked kena pergi ke sekolah (sekolah main & tidur). Balik tu Orked tengok kat rumah Orked ada organ baru. Mummy dan Orked main Organ tu, daddy lagi pandai boleh main lagu-lagu kat Organ tu sambil makan sandwich. Dengan syarat, lagu tu mesti lagu yang dah ada dalam organ tu. Organ tu daddy dapat dari Auntie Lati (mummy Rania - baby dalam gambar ni). Auntie Lati bagi test dulu, kalau best baru lah beli dari Auntie Lati. Pasal auntie Lati dah tak pakai lagi pasal auntie Lati dengar-dengar dah nak upgrade jadi Piano :D









Lagi satu, Orked tengok daddy edit gambar newborn tu. Cantik lah, Orked teringin nak ada adik cepat-cepat nanti nak mintak daddy ambik gambar cantik-cantik lagi macam tu. Best lah, masa Orked haritu daddy ada buat juga.

Auntie-auntie semua yang suka nak mintak daddy Orked ambil gambar newborn, daddy cakap dia boleh ambik gambar newborn cuma 2 baby sahaja sebulan. Tak boleh lebih dari tu pasal daddy kena shoot benda-benda lain pulak. Shooting tu pun kena buat hari biasa dan bukan hari hujung minggu ataupun cuti umum (ngada2 lah daddy ni). Untuk fees tu, daddy cakap dari RM4500. Nanti kalau minat bagitau jer lah daddy Orked ye.

Orked suka sangat gambar Adik Rania ni...cepat lah mummy, Orked nak adik....

ORKED

15 comments:

Miss Moon said...

orked ..orked tahu tak gamba orked masa baby pun banyak yg cantek2 tau daddy snapkan ...auntie paling suka gambo pipi orked kena kemek kan then gambo orked kat rak buku n dalam drawer ...sangat comel ...

nanti adik orked pun duk dalam drawer yg sama kay ....saba ek orked nanti adik kuar orked jaga adik kay

Wafaa said...

Orked, RM4500 ke? Betul ada 4 digit?

Mummy Orked said...

orked berak pun tak pandai cuci sendiri, tak sabar nak dapat adik pulakkkk... :P

Kuey-san said...

Wahh.. kenapa entri kali ini tak seperti kebiasaan?

Selalunya

Orked
by Mummy


Kali nih ORKED


Wahh.. teruja. Hahaha

:D

Orked said...

Orked kena pandai cuci berak sendiri. Sebelum tu orked mesti kena tahu nak berak kat toilet tau? baru nanti orked boleh jaga adik - DADDY

Orked said...

Ooo Auntie Kuey San, kali ni Otet bagitau daddy yg taip. Tapi daddy nak mintak upah iklankan sikit daddy punya shoot newborn tu. Tapi Otet memang suka gambar daddy tauu

ratna said...

mcm anak patung jer daddy orked ni snap gambar baby tu..

Dayah said...

Salam Orked & Mummy Orked & Daddy Orked, *kali ni kena tambah daddy sekali*

Gambar Rania sgt impress.. Otet pun tak sabarkan nak adik.. sabar yer otet.. x lama lagi dah tu ^__^ nak tgk daddy orked nak gantung adik kat pintu ke x mcm Rania ^___^

SN said...

Dayah...mana ada i sangkut baby kat pintu :( itu Lati bergurau jer dlm fb. Nanti org ingat betul2 pulak kena gantung kat pintu hehhehe.

Lati Andy said...

Dayah...takkan la Lati nak bg sangkut kat pintu...tu baby penantian lama tuh...hehehe...

SN...maknanya berjaya la camera trick tuh...sbb org tak dpt nak pasti kedudukan baby yg sebenarnya...hihihi...bravo!!!

Orked..auntie bukannya upgrade nak beli piano...downgrade terus...or..berhenti blaja main piano...hihihi...masa auntie dah busy ngan baby rania...dulu masuk kelas sbb boring :(...takde baby yg nak di jaga ...kalu orked x update blog...n daddy orked x gambar terbaru...xde la aktiviti auntie...:D

NURUL said...

cantiknya. kalu laa bro saiful dpt shoot gmbr baby saya mesti hasilnya superb

mariaariffbaby said...

otet tak sabar nak adik ek.
bila due mummy otet?

mintak advance kuar la ..
cuba tanya mummy..leh tak?

farae said...

orked tau tak, orked dpt award!hehe

auntyjid said...

wooo... marveles la pic baby rania ni Orked... nanti adik orked mesti lagi special shoot..:)

Dayah said...

hehehe.. x sangkut ek.. kekekeke.. heeee.. x po.. saja ja.. kalau ya pun mestilah mustahilkan.. kekekke..teknik yg bagus bro.. mantap.. ^__^ Otet mesti belajar dgn daddy nanti yer