Thursday, March 11, 2010

Afro

Hai semua....

Tahu tak, Orked sekarang dah ada fesyen rambut baru? Fesyen afro. Walaupun fesyen ni dah agak ketinggalan zaman, Mummy kata zaman Alleycats dulu (Orked tak kenal lagi sape Alleycats ni), tapi Orked rasa ia agak sesuai dgn muka Orked yg bulat. Muka bulat, rambut pun bulat lagi besar, sesuailah tu kan? Hehehehhe...

Mula-mula Orked tengok rambut ni Orked nangis. Huuu huuu... Mana pergi rambut Orked yg lurus dulu tu? Sebenarnya masa first time tengok rambut ni, Orked takut dekat rambut sendiri. Tinggi dan menggerbang cam apa... Tapi Orked tak tau nak buat apa, nangis je lah. Tapi Mummy dan Daddy ketawa je. Kesian Orked tau...


Tapi lama sikit lepas tu Orked dah ok. Dah suka pulak. Eh, cam ok jugak fesyen afro ni untuk Orked.


Smiiiilleeeee..... :)

Jadi esok harinya, Orked dah pakai comel-comel nak pergi rumah Pengantin yg Orked cerita semalam, dan set rambut comel-comel macam semalam... Nak kena jalan atas red carpet mesti kena ready...


Dan majlis perkahwinan pun berjalan dgn jayanya. Dah cerita semalam kan?

Dan ini masa dah nak balik, bila masuk kereta. Macam Orked cerita semalam, Orked penat sangat lepas wedding tu. Bukan penat apa, penat kepala menanggung rambut yg berat! Hehehe... Gambar kat bawah ni adalah beberapa minit sebelum Orked zzzzzz.... Gambar Orked zzzzzz... dgn rambut dah senget benget tu tak yah tunjuk lagi lah, semalam dah tunjuk, maluuuuu jeeerrr.... Hehhehe....


Itu je lah cerita Orked dgn rambut baru. Tapi rambut baru tu kadang-kadang je Orked buat. Senang je, tak yah gi salun pun. Sarung aje, macam topi. Hehehe.... Rambut ni souvenir Daddy beli kat Brunei sebenarnya. Daddy beli utk dia pakai, tapi Orked rasa Orked lebih sesuai pakai. :D


Tata
Luv u allll....

Mmuaahhh....



xoxo
Orked
by Mummy

14 comments:

cikbedahlaser said...

hahahahahaha
comel la orked dgn rambut letup....

x gatal2 ke orked??
geli2 pon x ke orked??

kalau bnd jatuh dlm mesti tak cari jumpa ni...

misz beauty said...

ahahahaaa... ketawa aunty tgk orked dengan rambut tu..... memang sgt comel!!!=D

^wirda^ said...

hi orked,
salam kenal..

wah cutenye pakai afro..hahah

Aunty Bard said...

hehehhehehe pakai apapun Orked tetap cute...rajin pulak daddy Orked beli rambut afro ni yerk..hehheh takpe, untung, dapat kat Orked gak :-)

ratna said...

ha ha ha.. orked..orked.. mana la mummy & daddy kamu dpt rambut tu.. rambut tu lebih besar dari muka orked tau..

Dayah said...

Salam Orked & Mummy Orked,
holoholoholo... tomeynya dia pakai rambut afro.. pinjam boleh orked ^____^

Cik Ani said...

hmmmm sgt comel orked dgn rambut ni........nanti jgn lupa sebut terima kaseh.....heheheh

tutcute said...

hihihi orked comel la pakai rambut itu. hak hak hak!

dah agak dah mesti daddy orked yg beli. he's so the creative, u know :)

seronok membaca blog hasil taipan mummy orked ini. hehe terhibur beb :P

AuntyJid said...

hehehehehehe... memang sgt comel la orked dgn rambut tu...

rambut bulat + mata bulat + muka bulat = orked yg sgt comel! hehehe..

fizamior said...

cute sgt!!!!!
love it to the max!!!!

Liea said...

Ya Allah,kusssemangat..Tperanjat Auntie Liea tgk Orked pkai rmbut Afro tuhh..Tp mmg klakar ahh,tkekek-kekek Auntie Liea gelak tau...Nyomei2...

p/s:gigi bwh Orked bru tmbuh 2 ker?Ank Auntie Liea(Wardah is 16 month) dah byk gigi smp geraham2 pon kuar cme 1 jer Auntie Liea musykil,Wardah blom leh jalan.. :( Camner nk buat erk Mummy Orked?

hazel ruslan said...

ala tomey tomey.... besaq nye rambut..... like mine... huhuhuhuh.....

mariaariffbaby said...

ya allah..
comelnya dia pakai alfro style..

Anonymous said...

hi orked....xde cter terbaru ke?aunty tunggu ni..... :)


luv, aunty azie a.k.a green-apple