Monday, May 4, 2009

Orked worries about Selesema "Baby"


Orked tengah risau pasal pendemik Selesema "Baby" (ada ayat yang ditukar untuk kesopanan). Satu infection virus selesema baby tu dah pun sampai ke Germany. Walaupun jauh dari bahagian selatan, tapi Orked masih risau jugak. Harap-harap situasi semuanya terkawal. Untuk orang-orang yang makan "Baby", jangan lah makan "Baby" sekarang ni kerana ia berisiko untuk dijangkiti virus.

Orked tanya daddy...taknak tukar plan ke? Pergi Disneyland Paris ke, pergi Sunway Lagoon ke? pegi Jerudong Park ke? Tapi daddy jawap...

"No changes"

Kawan-kawan...doakan Orked selamat tanpa terkena jangkitan selesema baby tu ek. Orked nak balik dengan selamat supaya Orked masih boleh terus menulis blog ini. bye semuaaaa...

p/s sebelum pergi nak kena jab dulu kat doctor (kalau dah ada antibody)

ORKED

10 comments:

aqua_jr said...

mudah-mudahan orked sentiasa sihat dan selamat dari jangkitan selesema baby tu yer.Selamat bercuti yer orked

ratna said...

take care yer orked. jgn risau.. kami2 akan sentiasa mendoakan yg baik2 utk orked & family.

Orked said...

mummy tak kira, nak makan jugak baby orked. mummy nak bahagian yg paling banyak isi. makan pipi diaaaa.....

hasiahkadir@yahoo.com said...

Nenek pun risau juga Orked sebab nenek sayang sangat cucu bijak nenek sorang ni.

susudalambotol said...

kak intan, hopefully semuanya ok ye. jgn fikir bukan-bukan.

have fun nanti ye orked!
;)

yantz-yeem said...

tu lah kan riso nyer...anak buah anty pon kena pi US nie..riso gaks takut terkena jangkitan virus ' baby' tu...harap2 orked pulang dgn selamat eks...

bOnda said...

Orked, selamat bercuti ye, nanti mummy jangan lupa bawak bekal Obat =P

Aunty Bard said...

muah kat pipi ORKED...hope ORKED and family selamat pergi dan balik....mesti aunty rindu kat ORKED nanti, make sure ORKED suruh mummy and daddy sentiasa update blog ORKED from overseas ok....

take care sweetie!!!!

nmmy84 said...

selamat jalan baby orked.Insyaallah aunty doa dari jauh,okeh

AuntyJid said...

have a save journey ya Orked.. jaga diri tau... AuntyJid gonna miss your story.. Tapi kat sana pun still boleh update citer kan? (",)