Friday, May 22, 2009

Orked di Amsterdam


Ini lah gambar terakhir Orked di London. Orked kat tepi tingkap hotel yang bersebelahan stesyen keretapi Victoria. Dahi Orked masih berplaster lagi tapi dah nak baik. Mummy dan daddy selalu marah bila Orked kopek plaster tu dan makan. Rasanya macam sedappp jer...nyummmyyy...tapi daddy cakap kotorrr lah Orkeddd. Tapi macammana pun, Orked selamat di London.

Hari ni daddy, mummy, atuk dan nenek bawak Orked fly from London to Amsterdam by easyjet. Daddy cakap Easyjet ni macam AirAsia lah, kapal terbang tambang murah. Alhamdulillah, Orked selamat sampai di Amsterdam Airport dengan bergayanya. Bila imigresen nak tengok muka Orked jer, Orked terus senyum dan laju jer dia cop passport kitorang semua.

Orked senyum jer macam ni kat Captain, terus captain bagi ambik gambar kat engine kapal terbang ni heheheh (Utk yg dah pernah pergi Amsterdam, jgn bagitau org tau trick ni hehehe).


Bukan setakat Orked tau yg dapat ambik gambar kat engine kapal terbang ni, mummy Orked pun dapat ambik gambar sama.


Ini gambar Orked di Airport Amsterdam. Biar Orked terjemahkan apa yang dimaksudkan oleh papan iklan di atas. "Errr...nak komen apaper boleh balek Klantan atau tanya kantin opis".

Masa kat London, Orked tak ada internet untuk update blog. Banyak jugak gambar daddy dan mummy ambik, tapi malangnya, daddy Orked punya mobile storage unreadable pulak masa di Amsterdam. Jadi dapat lah gambar yang terkini sahaja. Ingatkan Orked nak buat backdated entry, tapi tu nanti lah mummy Orked mungkin ada banyak gambar yang boleh digunakan untuk update blog Orked ni.

Secara ringkasannya, Orked dah jumpa 2 families kat London yang baik-baik dan bawak Orked jalan-jalan. Besttt sangat. Orked jugak sempat pergi sampai ke University Cambridge, tempat mummy dan daddy kali pertama jumpa. Daddy siap tunjuk lagi bus stand tempat Daddy dan mummy first time jumpa heheheh...masa tu Orked takde lagi (Daddy tak ajak Orked sekali).

Oke lah, nanti Orked kalau ada internet lagi Orked akan update lagi ek. Bye semuaa

ORKED
Amsterdam

12 comments:

fazlinil irma said...

waahh..seronoknya orked duduk kat enjin kapal terbang..

nasib orked tak jumpa owner easyjet yg suka senyum jugak.. hehehe

azura said...

bestnya dapat pegi tempat mummy n daddy pertama kali jatuh chentaa :)

Cahaya said...

wahhh sonokyer orked dh smpi Amsterdam....
Cantik gmbr orked kat enjin kapal terbang tu..sweet sgt..
jangan lupa update lagi gmbr2 orked yg comel tu..:-)

mOmmy of Triplets plus One said...

wah cutenes...rase2nye rumah ni punye pilot2..yg slalu dok tgk engine kapal tebang pun tak penah lagi amiq gmbar kt engine tu, hihi

AuntyJid said...

Wow! Terujanya AuntyJid tgk pic Orked kat enjin kapal terbang tu.

Expression + location = blend!

(Orked memang pandai possing)

Hahaha... Orked dah pandai cakap german yer. bagus! bagus!... :D

Tcare Orked... kalu pergi keukenhof garden jgn lupa possing byk2 dgn tulip tau!!!

cik_ixora said...

hahahaah so cute nye! enjoy ur holiday orked! Take care..jgn nakal2.. ;)

Ajzie said...

Wow dah selamat tiba.. harap orked gumbira yeaaaaaaaa.. and Welkom in Nederland and Willkommen in Deutschland.. tak sabar tunggu gambar2 Orked di Germany....

ryani said...

pandainye orked translate ye? tp mcm slang klate pun ada jugak tuh..hehehe

nafnaf said...

besnya!! have fun orked...

Aunty Bard said...

finally ORKED update jugak blog ni.....semua aunties rindu kat ORKED tau. ORKED nmpk happy sangat dapat jalan2 kat oversea. make sure amik gambar banyak2 and sentiasa update blog ok :-)

mamamiera said...

hahaa.. klak0 bt0l orked mentranslatkan bahase kat papan iklan tu.. tergelak mamamiera sens0rang kat opis.. pelik je member tng0k..

izhannasaiful09 said...

syoknyer la Orked..kecik2 dh dpt pi round the world..ish jeles Hanna.

apa perasaan mummy & daddy Orked yer..bila dtg balik kat tmpt 1st time jumpa tu, but this time dgn Orked? ish touchingnyer la hai..

~ibu Hanna @ Putrajaya~