Wednesday, May 6, 2009

Selamat Hari Ibu Mummy!


Last week Orked balik kampung daddy. Daddy bawak Orked pergi "rumah" nenek Orked. Sempena hari ibu daddy bawak Orked dan Mummy pergi ke makam nenek Orked. Daddy cakap, nenek Orked semua baik-baik termasuk nenek yang Orked tak pernah jumpa langsung. Daddy selalu tunjukkan Orked gambar nenek tu. Kalau pegi makam nenek, daddy akan cakap

"Orked kena jadi good girl dan kena ikut cakap mummy selagi Orked ada mummy lagi...daddy dah takde mummy dah..."

Tahun ni, tahun yang pertama mummy menyambut hari ibu sebagai seorang ibu. Orked sayang mummy banyak sangat. Mummy sangat penyabar dengan Orked. Orked pun sayang daddy macam Orked sayangkan mummy jugak. Orked sayangg Nenek Hasiah, Tok Ayah, Atuk, Nenek Rohaya, Arwah Nenek Ros, Aunty Yana, Pak Long, Pak Lang, Pak Cu, Cik Aina, Cik Memen dan semua orang.

Orked nak jadi good girl kebanggaan semua orang. Amin.

ORKED

15 comments:

Ibu Ayra said...

selamat hari ibu mummy orked

oneyani said...

amin...semoga orked jadi goooooodd girl nantt..satu lagi commmeeeel girl!ehhehe

ratna said...

insya allah, orked.

SiApA akU..... said...

ORKED....
secute name nye...
happy mother day yerk mummy orked...

SiApA akU..... said...

happy mother day mummy orked....

pesonarose said...

a very touching story. nangis..kiss for orked. mmuaaahhhh

Orked said...

Yeay, tahun ni boleh celebrate Mother's Day dgn Orked dan Daddy.

Love both of you vvvveeeewwwwwyyyyy much! Muachhhh!

Mummy

Intan said...

Happy mother's day to mummy orked and sume mummy2 bloggers yang lain! Very touching...

AuntyJid said...

Selamat Hari Ibu untuk mummy Orked yang smart & gorgeous...

Ameen.. Orked memang Gud Gal...

Cahaya said...

Happy mother's day to mummy orked..
Orked mesti jadi good girl kn:-)

AdiNang said...

paklang dan maklang pon sayang orked. rindu, haritu tak sempat jumpa orked sebab telambat, nampak orked kat tingkap kereta jer masa kat rumah paklong.

Aunty Bard said...

muah sayang ORKED. be a good girl ya ORKED..... happy mother's day to mummy ORKED jugak!!!!

hasiahkadir@yahoo.com said...

I love you too Orked!

nn said...

happy mother's day to mommy orked ya :)

S.u.F.e.E said...

Intan

Bila exact mai Cambridge, nak jumpa!! Dr dulu tak penah berpeluang jumpa2..

According to SN, 20th ekakan ada Cambridge?jemput dtg rumah, kite makan2 ek.. nt buleh la jalan2 sama, teh tarik :))

Please confirmmm....