Wednesday, April 29, 2009

No camera Pleasee!


Orked sekarang dah pandai babai orang. Tiba-tiba je bila daddy nak pergi kerja haritu daddy lambai kat Orked dan Orked lambai daddy balik. Seronok jer rasa. Rasa macam taknak pergi kerja pulak tengok Orked dah mula pandai melambai-lambai. Mummy pun seronokkkk sangat. Gambar ni masa daddy dgn mummy makan tghari kat Thai Thai Sunway Pyramid.


Orked sekarang ni aktif memerhati. Pantang ada bunyi dia akan respon, pantang jalan sikit semua dia pandang. Tu lah, dah mula memerhati. Curiousity Orked sangat kuat. Semua yang dia jumpa nak dia rasa dulu. Semuanya aummmm....masuk mulut. Gambar ni daddy ambik masa mummy belikan Orked stoking sejuk untuk nanti masa kat Germany. Daddy masa ni bad mood pasal semua ATM Maybank kat Sunway Pyramid down termasuk lah pergi ke Maybank Sunway Pyramid pun dia cakap down.

Untuk nenek kat Bangkok, Orked rindu kat nenek dan tok ayah. Nanti balik sini Orked nak pergi lari-lari kat garden lagik. Nanti boleh buat family day lah kat rumah nenek. Orked dah tak sabar nak go for the first flight in life dah ni.

Ok semua, Orked nak makan dulu. Byee

ORKED

10 comments:

nmmy84 said...

ala tomelnye budak kenit ni.canteknye rambut orked,sape gunting..orked nak fly g jerman.waaa bestnye.

yuyee cap limau said...

olololo comell sgt orked..orked nk g german ke nnti??kak yuyee nk kirim coklat blh??hehe

shadyashabella said...

sgt comel :)

AleyaSofea said...

AbahAleyaMenulis:
dah pandai ber reaksi ngan bunyi yek?
wah, jaga jaga jangan ada dawai kokot kat lantai yer mama orked...
nanti dia aaauuummmm

gambar orked mencapai kamera tu lawo.. Mesti aperture besor tu kan..
50mm ker?

irma2203 said...

waahh,nanti g jalan2 tak boleh la no camera please kan..

mesti mummy n daddy tak sabar nak ambik gambar orked kat hyde park ;)

nanti suruh daddy n mummy cerita kisah hyde park.. :)

selamat datang ke london orked...

AuntyJid said...

Waaaa.. orked dah pandai"no camera" ya... (",)...

Nanti Orked shoot gambar byk2 tau kat sana nanti..

Hehehe.. Oh! stroller Orked yang sgt dikenali. Gi mana2 if nampak stroller hijau mesti terbayang Orked yg duduk atas tuh.. (",)

Aunty Bard said...

wah perkembangan yang bagus untuk ORKED. rambut ORKED kena cantas lagi yerk...hehhe takpe ORKED tetap comel macam anak jepun :-)....bestnya ORKED nak jalan jauh, kalau aunty boleh ikut, mesti dah lama aunty book flight sekali ngan ORKED :-)

hasiahkadir@yahoo.com said...

Comel sangat cucu nenek dengan fesyen crooked cut fringe didahi tu!Nenek rindu sangat kat Orked. Awal Jun nanti baru nenek balik Malaysia. Nenek setuju kita buat family day kat Taman Gemala Sari nenek. Tentu meriah, terutama sekali jika Orked dah mula berjalan masa tu. Jaga diri pergi Europe nanti. Jauhi swine flu!

Munirah Abd said...

hehhe comelnya rambut dia..

hasniza said...

hi orked...WAH BEST ORKED NAK G GERMANY...KECIK2 DAH DPT G OVERSEA...