Friday, April 24, 2009

Orked nak ke Photo Clinic


Sabtu depan, 2 Mei 2009, ada Photo Clinic kat Lake Garden. Orked nak ikut Daddy ke Photo Clinic. Kawan-kawan dan aunty-aunty jomlah ke Photo Clinic tu. Boleh belajar ambik gambar dengan Daddy Orked. Daddy Orked pandai ambik gambar.

Kat Photo Clinic tu Daddy akan guide mummies (kecuali mummy Orked pasal dia dah dapat training kat rumah) untuk ambik gambar anak-anak mereka. Konsepnya ialah mummies shoot, Daddy will correct and comment. Daddy akan bagi jugak lah tips sikit-sikit. Photo Clinic ni free untuk mummies yang jadi Premium Member kat ThePhotomama.Com, free untuk kawan-kawan mummy Orked (2 orang sahaja) dan RM45 untuk yg lain-lain. Bagus tau, bukan senang nak jumpa Daddy personally untuk ajar ambik gambar.

So, apa lagi, jomlah join Orked kat Photo Clinic tu nanti!
Orked
by Mummy
a

14 comments:

ratna said...

oit..nampak ketiak masham.. comel orked ni.

Zuhaini said...

erm.. photoclinic...? nampak macam dah cun dah gambar ni! :)

pakai DSLR ke..? (oh, saya mmg obses dengan DSLR!!!) :(

yantz-yeem said...

ala...tingin nak join...dah register pon kat PM...tapi nak join premium members x leh nak commit sbb tis yr sgt bz....mb next time nak gaks register as premim members n join skali photoclinic tu...

Aunty Bard said...

huhu bestnya kalau aunty dpt join photo clinic ni and dapat jumpa mummy and OKRED. Boleh la aunty nak gomol2 ORKED :-)....tapi maybe next time ok....take care ORKED!

Iena said...

comelnya orked... aunty iena teringin sgt nk g... tp aunty iena xder baby lg... :( n xder kamera canggih2... hu3...

~mamazahra~ said...

orked..orked..
auntie perlu ada camera NIKON dslr ke tuk join photo clinic neh??

Orked said...

Zuhaini: yes, guna dslr. obses dgn dslr kenapa? pns pun boleh gambar cantik juga. yg penting jurugambarnya kena terer. jom ke photoclinic!

yantz-yeem: kat photomama tu, video onlinenya boleh ditengok bila-bila masa. kalau busy this week, next week the video is still there. even kalau nak view next month this week punya video pun no problem. so, xde masalah nak kena commit. kalau ada free satu hari dan nak tengok semua video dari episod 1 hingga habis pun boleh! jom join photomama!

Iena: takde baby dan takde kamera canggih pun tak pe, boleh je join. takde baby ambik le gambar orked. he he he....

mamazahra: takde syarat jenis kamera utk join photoclinic ni. kamera apa pun boleh. jom....!

by mummy

AuntyJid said...

Hai Orked. Dah seminggu AuntyJid tak lawat blog Orked. Rindu, pula!

Wow! bestnya ada photo clinic. Tapi AuntyJid takder model nak diphotokan. Pinjam Orked jadi model boleh? hehehe...

AuntyJid ada wedding pada 2hb tu. Huhuhu... Daddy Orked ada buat video shoot utk wedding juga tak?

Cantiklah 1st pic Orked kat atas tu. Nanti Bila Orked dah boleh jalan, jgn lupa amik gambar lompat2 mcm Mummy Orked dulu2 tu tau! Ahaks!...

(Alamak! byknya komen. Inilah penangan seminggu tak lawat blog Orked. hehehe...)

Orked bila nak fly ni? Tak sabar nak tgk pic Orked kat UK nanti.. (",)

Bye Orked.

SN said...

mesti tak baca kat photomama tu macammana saya demo pakai camera P&S ambik gambar lawa2. Yg penting basic fotografi dan sedikit seni fotografi.

PhotoMama tu mmg dah saya reka untuk ibu2 yg busy. Mana ada ibu2 tak busy walaupun ada maid pun masih lagi busy. My wife Intan for me the busiest mom i ever seen. She learn much from photomama. So far, baru sekali dia tanya saya pasal camera rasanya. Itupun pasal..kat mana button nak ON camera ni...heheheh.

nmmy84 said...

menariknye :D

mencariTuah aka illya aka ..... said...

Alahai, comelnyer orked ni. mekar seperti orkid. Untungnyer mummy n daddy orked punya anak yang comey macam orked

AleyaSofea said...

Abah aleya menulis:

nak join!!
nak join!!
tapi jauh la plak dari penang ke
lake garden tuu, tp tak per..
nanti ...
bila abah aleya n ibu aleya dah stabilkan ekon sikit.
bila aleya dah besar sikit...
akan join jugaaakk!!

Yey!!

Ibu Aqil-Aqilah said...

comel nyer orked masa baru nak belajat jalan tu...

||alis|| said...

sesekali melirik pada anak dara nih, dah besar dah dia, jalan jer blom yer orked.. aunty alis doakan orked cepat dapat berjalan, jgn esok mak ayah orked plak tak reti dok diam dok ngejar orked :P