Wednesday, April 1, 2009

Terkenang



Orked teringat pengalaman naik brooommm brooommmm masa kat kampung. Kalau sebelum ni Orked cerita Orked naik broommmm broooommmm dengan Atuk, ni Orked nak buat tambahan. Sebenarnya sebab Orked suka sangat, petangnya Orked minta Daddy pulak bawak brooommm broooommmm keliling rumah. Selalu bila balik kampung Daddy mesti bawak Mummy naik broommm brooommm keliling kampung. Mummy suka naik motor. Kat KL takde motor, kat kampung je ada. Tapi Mummy suka naik motor pusing-pusing petang-petang je la. Takde la suka sampai nak jual kereta beli motor. Heheh.... Anyway, masa Daddy bawak motor tu, Orked dah perhatikan camne nak bawak motor ni. Kacang je rupanya. Bila Daddy turun, Orked senyap-senyap naik motor sorang-sorang. Brroooommm.... Brooommmmm.....




Orked
by Mummy

16 comments:

NURUL said...

comelnyer orked

madoka miyajima said...

Orkeddddd... AuntyJid suka rambut Orked yg kat atas tu.. dah mcm vroom juga... (",)

dila~noor said...

camane ye orked..motor stop pun rmbut awak boleh tecacak naik ke atas gitu..heheh
kiutnye awak =)

nmmy84 said...

kiutnye die :) nanti suh mummy orked beli skuter comel utk orked.blh bromm..bromm dalam rumah :)kalau mummy suh beli barang kat kedai nt senang, sb orked ada skuter comel.

oneyani said...

HEPPY nye muka orked dpt naek moto..
mmg best naek moto kt kampung..udara segar..kete pon xbyk..selamat je rasa..kn?kn? mummy orked..hehehe

Noni Nadiah binti Md Yusoff said...

wa.. orked dah jadi minah rempit la kat kampung daddy!

kusuma said...

hai kak long...

lama dah sum ikut ttg kak long dr study smpi akak dah ada anak seorg skg nie...

nti add sum yea

http://kusumaredza.blogspot.com

suka sgt nak kwn dgn akak...

-iLLa- said...

sukernyaa tgk rambut orked..lebat btulllll...nk bb gurllllll....

Aunty Bard said...

bestnya ORKED naik broooooooommmmmmmm brrrrrrrooommmmmmmmm......takpe nanti minta daddy belikan broomm brooom utk ORKED main pusing2 dalam rumah ok selain walker. takpun nanti ORKED minta kat mummy as a birthday present bulan aug ni...time tu ORKED mesti dah boleh jalan sendiri n boleh la nak naik broomm brrommmmm :-)

SHILA said...

cumel nye orked nek moto..
broooommm brooomm..

hasiahkadir@yahoo.com said...

Cucu nenek dah pandai brrrooooom brrooooommm ya, nanti bawa nenek keliling kampung, boleh tak? Nanek tak pandai bawa brooom broooommm.

LINDA ABDUL RANI said...

alahaiiii...cute nyer orked.....geram tgk laaa....

fatiha mazlam said...

hik-hik. Orked excited naik broom-broom sampai rambut pon terpacak naik..=D

ryani said...

orked rambut pacak le!! hehhehe

Orked said...

rambut orked pacak tu pasal baru lepas merempit. hehehe.. tak pakai helmet camtu le jadinya. tapi kalau pakai helmet rambut jadi lepek pulak! kesimpulannya, janganlah merempit! hahaha....

aunty kusuma, thanks sebab ikuti perkembangan keluarga kami. selamat berkenalan dgn orked. :)

nenek, tunggu orked ada lesen dulu baru bawak nenek ye...

groovy ally said...

Hehehe... Comella orked ni.. "Tapi Mummy suka naik motor pusing-pusing petang-petang je la. Takde la suka sampai nak jual kereta beli motor." hehehe... (^_^)/