Monday, April 27, 2009

Swimming Orked

Hi kawan-kawan Orked dan mummies semua, hari ni Orked baru dapat peluang untuk swimming kat dalam swimming pool yang daddy belikan. Daddy cakap daddy nak buat water introduction dari umur Orked 3 bulan lagi. Tapi daddy sibuk sangat tak sempat nak layan Orked swimming. Hari ni Orked buat rekod tau, Orked tahan menyelam selama 3 saat. Daddy cakap Orked boleh hold breath selama 30 saat pun tak de masalah, tapi daddy tak yakin kot. Tapi Orked ok jer sebenarnya. Tak kena selesema pun. Tapi memang betul baby macam Orked yg kurang 1 tahun memang automatic tutup saluran pernafasan kalau berada dalam air.

Sabtu nanti Orked nak swimming lagi, tapi ingat nak ajak daddy pegi swimming kat pool besar lah. Orked nak menyelam macam anak mat saleh yang kena campak masuk swimming pool umur 3 bulan. Lepas tu Orked nak daddy ambik gambar Orked dalam air...best nyaaaa.

Hari tu, Orked dengan daddy dan mummy semua masuk kolam kecik Orked. Bila daddy masuk jer terus air nak melimpah heheheh. Nasib baik daddy dah kurus sikit skarang. Seronoookkkkk....


Masa main air memang seronok sampai Orked menggigil pastu baru Mummy angkat Orked dari air. Seronok tak boleh nak cakap lah. Selepas swimming dalam bathtub kat Penang Hydro Hotel dulu, ini lah kali ke-2 Orked menyelam dan main air. Tak terasa lama pun. Lepas mummy angkat, tukar nappy then pakai baju, mummy letak Orked dalam walker. Untuk exercise kaki dan coordination Orked. Sekarang Orked dah boleh jalan lajuuuuuu. Daddy bukakan channel cartoon, Orked tengok sekejap jer lepas tu...penatttt sangatt....dan Orked terus ......teruu ...sss.....


Zzzzz.....

14 comments:

Munirah Abd said...

hehe comel orked tido isap jari..

aah..baby 3 bulan di campak dlm swimming pool..mmg kagum masa tgk vid itu..nnti ada anak sendiri pun nak cuba buat camtu..hehehhee

hasiahkadir@yahoo.com said...

Hi baby comel! Salam dari nenek kat Bangkok.

Orked said...

maaf, saya ter reject 1 comment yang dihantar berulang. 1 reject 1 tapi dia remove kesemua sekali. Sila hantar lagi sekali ek :D

Orked said...

Nenekkkk...nenekkk...nenek nanti balik Malaysia boleh main kat garden nenek lagi ye. Masa tu Orked mesti dah pandai jalan dah

Orked said...

kesian betul anak mummy nih... penat sangat sampai terlelap dalam walker....

AleyaSofea said...

AbahAleyaMenulis:
waah!!
tingin jgak nak kasi early exposure kat aleya ngan air.
tp mcm biasalah..
semua orang risau:)

tunggu setahun..
akan bagi aleya brenang sndiri

gambar orked dlm tub tu lawa sangat!!:)

Orked said...

abahaleya, terima kasih...ni penangan thephotomama.com yang daddy Orked buat lah ni. Sekarang mummy Orked sampai ada orang nak hire pulak. Tapi mummy Orked busy.

nmmy84 said...

orked.nnt suh daddy belikan baju mandi orked.mesti comel.nnt aunty nak skodeng orked g pool tu.mesti best.

Ajzie said...

alahai cian nya.. sure ponat masa swimming nih.....

Intan said...

Sukenya auntie intan nengok orked titun kat walker tu. Siap isap jari lagi ye...;)

Aunty Bard said...

sedapnya tgk ORKED tido hehehhehe.....tak sabar nak tgk ORKED jalan sendiri, takpe, practise hari2 tau ORKED. wah mummy ORKED pun dah nak ada orang hire, boleh jadi partime photographer camni :-)

AuntyJid said...

Orked... penat swimming yerr.. sampai tertido depan tv.. ciannyaaa...

orked.. jom gi swimming kat precint 16 Putrajaya. FOC. Kolam dia besarrrr sangat. Best! tak ramai org. Sure tak melimpah if mummy n daddy orked masuk sekali pun... (",)

ryani said...

ala penatnye dia....sampai isap jari..ni mesti kes mummy lupa bg syusyu nih...

daddy dah belikan orked swimming sut pinky lom?

haku ko said...

alamak..walker orked sama ngan azfar punye... :) best kan leh pusing2 blakang