Monday, April 6, 2009

Baju Kurung dan Wedding Uncle Tarm

Jumaat lepas Atuk, Nenek, Cik Aina dan Pak Amin datang. Teka apa Nenek bawa untuk Orked? Baju kurunggggg....! Yeay! Baju ni Nenek yang jahitkan. Guna kain yg Daddy belikan masa kat Triang hari tu. Cantik tak? Tengok Orked catwalk.


Esoknya Orked pergi kenduri kahwin Uncle Tarm. Uncle Tarm kerja di ofis Daddy. Orked pakai baju kurung baru. Selain dari Uncle Tarm, Orked jumpa juga Aunty Jid. Aunty Jid kata dia selalu baca blog Orked. Hai Aunty Jid! Tapi Orked tak ambik pulak gambar dengan Aunty Jid. Rugi, rugi... Takpe lah, rasanya lain kali mesti akan jumpa lagi kan? Ini gambar Orked kacau pengantin. Sibuk je Orked nak suruh Uncle Tarm dukung Orked. Lepas tu suruh Mummy ambikkan gambar. Orked nak letak gambar kat blog, sebab tu lah Orked buat macam tu. Selamat pengantin baru ye Uncle Tarm.


Lepas balik dari rumah pengantin, Orked jalan-jalan dgn Daddy dan Mummy. Ke mana? Tunggguuuuu..... :D

Love,

Orked
by Mummy

21 comments:

DYLA said...

comel sungguh la orked ngan baju kurung tu..

nak ke mana ni orked? tak sabar nak tau. =)

Munirah Abd said...

amboi orked catwalk lagi tu ngan baju baru dia..tantekkk laaa...sweet je color baju dia..hehehe..dah anak dara orked ni..hehehhe

nmmy84 said...

kiutnye orked pakai baju kurung.da macam nak jadi anak dara da.comel sangat.aunty kemam mulut je tengok orked.geram!

tunfrida said...

wah wah wah...comey la orked ngan baju kurung tu...

kak long buat saya berkobar nak jahitkan untuk widad juga!

misz beauty said...

shomelllll sangat.... pinky lagik baju dier... =)

orked, aunty beauty tak dapat attend kak shaf wedding. ade kursus kat melaka. bos kejam betul, tak dapat aunty nak jumpe orked =( uwaaaaaaaaaaaaaaaa =(

Marsha~ said...

dah berapa bulan orked ek? nampak dh besar sgt dah tu...

ryani said...

pandai daddy pilih kain..mmg kiut sgt baju orked...orked pun kiut jugak!!

sedondon dgn uncle tarm lak tu..hikhik..pasni leh la orked wat part time jadik flower girl okeh =D

Aunty Bard said...

bestnya ORKED ada baju baru. cantik nenek jahitkan utk ORKED. banyak tak nenek jahitkan utk ORKED?

tak sabar aunty nak tggu next entry sebab nak tau ORKED gi jalan ngan mummy & daddy ke mana......

Pnut said...

tomeinya orked alahaiiiii...
baju kurung pun sweet
macam orked dalam citer sepet..ehehehe

erkk uncle tarm tu macam muka mamat yang video clip numa-numa byt bebudak mmu dulu tu je..
org yg sama ke??

Anonymous said...

comelnya orked... ni yang tak sabar nk baby girl ni... cute sgt2..

Anonymous said...

comelnya orked.. geram auntie tgk.. tak sabar nk baby girl jugak..nampak sopan je anak dara sorang ni.. cute sgt2..

aina said...

kak long.. comelnya anak kak long... geram tengok... boleh tak nak jumpa orked? =)

MamaFarhanFarhana said...

Comel Orked berbaju kurung.. nampak kiut sangat.. kalau raya tahun ni Orkeh dah boleh jalan mesti lagi best kan.. Mummy and Daddy dah leh belikan Orked kasut pulak yg match dgn baju Orked kan.. semoga sentiasa comel..
p/s: agak2 kalau letak klip rambut kat rambut Orked yg cantik tuh mesti lagi cantik and comel kan.. :)

AuntyJid said...

Waaaaaaa... ayunya Orked cat walk dgn baju kurung tu. Betullah Orked, kenapalah Aunty Jid tak ambil gambar dgn Orked hari tu kan? rugi..rugi... Maybe sebab Aunty Jid excited sgt dpt jumpa Orked agaknya. Sampai lupa nak ambil gambar berdua. (",).

Aunty Jid sempat scrap pic Orked yang sungguh comel tempoh hari di blog... (",). Tadaaaaaaaaaa.... (Aunty Jid kena joint photomama la lepas ni untuk jadi pandai ambil gambar mcm mummy orked)..hehehe

aunty ira said...

hai orked..
Chomelllnye orked geramnyer..bilelah nk dapat baby girl chomell mcm orked ni..cute!!!

dari~ummie said...

alaalala..comelnya orked...sweet sangat..

susudalambotol said...

chomel nye pakai baju kurung. pak tarm pun chomel gak :P

along sunetcute said...

amboi..dah pandai pakai baju kurung ye...lepas ni suruh nenek jahit kebaya lak..hehehhe..serius bila tgk orked ni macam dah pandai jalan je..sekarnag orked dah pandai buat apa ye?

bOnda said...

sO sweeeetttt!!!
waaaa...nak baby girl!!! sOb sOb sOb =p

queserasera said...

yey... orked dah pakai bj kurung~ suke2... (rs mcm penah tny je dlm blog SN dulu bila orked nk pakai bj kurung, huhu) mmg comellll... skides~!! ;)

faradanny said...

hurm hurm.. mcm penah tgk je uncle tarm ni.. uncle tarm ade adik name roy ke? (name panggilan la)