Tuesday, April 26, 2011

Cheeky Monkey II

Ini Cheeky Monkey kedua dalam keluarga Orked. Yang first mesti ler Orked (Orked Cheeky Monkey). Mari kita tengok apa dia nak buat....

Perhatikan Cheeky Monkey ni ye....

Adik, ni tak boleh mainlah... Tengok tu, dia tepis tangan Orked...

Haa... Dia main telefon!

Syok je dia main ye?

Adik, jangan mainlah!

Mummy, telefon ni tak boleh main ke?

Boleh, kan?

Haaa... Mummy tak marah pun... Ambik gambar lagi.... Hehehe....

Ape-ape je lah Adik....

So, sekarang ni dah ada 2 cheeky monkey kat dalam rumah. Pening lah kepala Mummy dan Daddy. Sorry! Hehehhe...

Ni Orked pakai baju sama dengan Adik. Tapi Orked punya t-shirt, Adik punya rompers. Daddy beli kat Australia, gambar koala. Daddy kalau pergi outstation, suka belikan souvenir pakaian tradisional untuk Orked atau/dan Adik. Tapi kat Australia takde pulak pakaian tradisional. Tu yang Daddy belikan baju koala untuk Orked dan Adik. Tapi, bila orang tengok koala, semua dah tau yang koala tu dari Australia, kan? Orang putih, memang takde pakaian tradisional, kan? Hari tu Daddy pergi USA pun sama, Orked tak dapat pakaian tradisional diorang juga...

Sampai jumpa lagi.

xoxo
Orked
by Mummy

13 comments:

Aunty Bard said...

hehehhe geram la tgk cheeky monkey dua org kesayangan mommy ni :-) rindu nk dengar suara Orked yg merdu macam mommy tu beli sebut nama Adik hehe

sarasofia said...

Cute nyer adik.. Btw,, orked really photocopy daddy's face, while seri photocopy mummy's face.. MashaAllah.. So cute both of em..

untie liza said...

untie geram tgk dua2 cheeky monkey ni...tahniah ...orked dh rajin update blog

ibu adam said...

alahai... comel momel cheeky monkey ni... tp mami, tu gambar koala kan.....hihi.... =)

Orked said...

ibu adam: tu la mummy nih. dia update tengah malam buta, tu yg silap tu. pastu tak sempat nak betulkan. thanks aunty... :D

untie liza: hehehe.. harapnya mood rajin berkekalan...

sarasofia: ye ke? thanks...

Aunty Bard: aunty mari le ke rumah Orked :)

z e r a n a i m said...

kelakarlh cheeky monkey..papn 2 budak yg comel..saya harap nnt first baby kakak saya secomel orked & seri:)

Aunty Bard said...

ayong, kat mana ayong beli baby tight utk Seri tu? susah betul nak cari utk baby boy. mesti bnyk yang girl punyer pastu big size.

misz beauty said...

dua2 comel!!! gerammmmmm ;-)

Semua tentang butik itu =) http://miszbeauty.blogspot.com/2011/04/penang-oh-penang-semua-tentang-butik.html

Orked said...

aunty zeranaim: orked pun harap camtu jugak. eh, tapi semua baby pun comel kan? orked tak penah lagi jumpa baby yg tak comel.... ;)

aunty bard: yg ni cik yana yg bagi dekat adik seri. cik yana beli kat subang parade. nama kedai orked tak tau... online kat internet takde ke baby tights utk baby boy?

madoka miyajima said...

COmelnya cheeky gal 2 org nih.. gerammmmmmmm nak cium-cium...:-)

intanmaria said...

sama la ngan anak auntie..
dok hotel suka main telefon hotel..
besh ek main telefon hotel?
nanti auntie nak cuba gak la main telefon hotel ni.. :p

Anna Farhana.. said...

salam,
both cute! :DDD

Aunty Bard said...

Ayong, susah nak cari yang baby boy tp acik dah berjaya jumpa kat jalan TAR & jom heboh hehe :-)