Friday, April 22, 2011

Orang Asli Thailand

Baju ni Nenek beli masa Nenek kat Thailand. Nenek kata ni pakaian orang asli di Thailand. Di Thailand ada banyak puak orang asli. Tapi Orked tak pastilah pulak dari puak mana pakaian ni.

Sekarang ni Orked agak alergik dengan kamera, terutamanya kalau nak kena berposing. Jadi, dapat le gambar masam-masam camni. Ha, kan Mummy dah publish gambar masam, sape suruh tak senyum, kan? Nak ambik gambar Orked kena ambik gambar candid, tak leh posing-posing. Cabaran kat photographer Orked nih. Hehehhe...

Nampak macam ala-ala kat dalam hutan tak?

Orang Asli pun sayang Adik juga...

Berlarian di taman Nenek...

Masam sebab kena posing...

Adik happy, tepuk tangan

Adik yang suka memanjat. Apa je pun dia akan capai asal dapat memanjat...

Nak ambik topi kakak, tapi kakak kedekut tak mo share...

Susah tau nak jahit baju ni...

Orang asli di taman Nenek

Orked ni tengah nak menghabiskan stok gambar-gambar yang ada, tapi tak update. Gambar ada la untuk beberapa entri, tapi tak diupdate. Yang ni pun stok 2-3 minggu lepas punya. Tapi tak ada idea pulak nak cerita apa. Hehehe... Gambar je lah jawabnya...

xoxo
Orked
by Mummy

4 comments:

untie liza said...

makin besar, dah makin susah nk amik gambaq orked kan...tp apepun teruskan ler, coz untie liza suka sgt bc blog orked ni.....pesan kat mama orked...tak ade citer pun tak apa, asalkan rajin update blog ni.....

cik teynteyn said...

alahai comelnyee orang asli thailand.. hihihihi ..

neway, follow here :)

Aunty Bard said...

wah mesti banyak nenek belikan koleksi baju2 utk Orked & adik Seri kan? nnti kena ada satu almari khas la utk simpan baju2 Orked ni :-)

Orked said...

untie liza: ha'ah, orked dah tak suka bergambar sekarang ni. mummy kena buat trick atau menyorok untuk ambik gambar orked yg tak masam... hehhe... ok, nanti orked update lagi melalui mummy...

cik teynteyn... thanksss :)

aunty bard: banyak gak baju kitorang yg Nenek beli. tapi takde la sampai kena ada almari khas. :P