Thursday, November 11, 2010

Ratu Kebaya Singapura


Baju ni kebaya pramugari Singapore Airlines versi budak kecik. Daddy beli masa pergi ke Singapura bulan lepas. Tapi saiznya besar sikit. So, cutting Orked tak nampak macam cutting pramugari-pramugari yg hot hot. Kalau masuk America's Next Top Model pulak, mesti judgenya akan komen yg tangan Orked hilang sebelah. Hehehe...

Tak kisahlah...

Dan kali ni Daddy pergi Singapura lagi. Baru bulan lepas pergi, bulan ni pergi lagi. Dah le sebelum ni ke India lama. Banyak betul Daddy berjalan tahun ni. Takpe, rezeki Daddy.

Yg bestnya, sekarang ni Daddy kalau jalan-jalan dah rajin beli baju untuk Orked. Orked dah ada beberapa koleksi pakaian dari negara berlainan. Sebelum ni Daddy ada beli kimono masa pergi Jepun. Pastu Daddy beli ni kat Singapura. Dan yg latest, Daddy ada belikan Orked saree dari India. Orked tak sempat lagi posing dengan saree sebab Nenek tengah basuhkan saree tu. Weekend ni Orked nak pergi rumah Nenek, dapatlah posing dengan saree pulak.

Lepas ni Daddy nak pergi negara mana pulak? Boleh tambah koleksi pakaian tradisional Orked. Bestnya... "Terima kasih Daddy beli baju untuk Orked".

xoxo
Orked
by Mummy

18 comments:

Pnut said...

pheewwwiiiittt Orked...
cantik baju awak..
taper la Orked, beli beso sikit, leh pakai lama,
kita pun ada kebaya, tapi dah agak sendat.. ini tahun last boleh pakai, tahun depan, mama kiter kata nak bingkaikan je..

bye Orked..

love,
Alesya...

fazira said...

hehe tggu orked besar skit, mesti hot hot pakai baju ni~ :)

kak long layan ANTM ye. BNTM ngn CNTM layan gak x? hehe.. kdg2 terhanyut jugak dlm dunia TM2 tu, huhu~

cheers ;)

strawberi said...

suh dady pi korea..bli baju korea yg cam kimono tu..cantek..orked pakai..lagi cantek

Filla ~ Kasihs said...

peeeeeeeeeeewitttt!! haha

Aunty Bard said...

wah Orked ada baju pramugari. besar takpe, boleh pakai lama. nanti Orked dah tak muat, boleh pass pulak kat adik Seri. tak sabar nak tgk Orked pakai sari la....cepat Orked cepat :-)

Orked said...

alesya: kita pun ada nampak awak pakai baju kebaya masa raya hari tu... sweet sangat... dah ketat dah eh?

aunty fazira: masa mummy cuti lepas bersalin adik hari tu, semua jenis NTM dia tengok! hahahah... tp skrg dah tak sempat...

aunty strawbery: ye ke cantik? daddy tak de pulak plan nak gi korea. boleh suruh daddy pergi ni...

aunty filla: hehhehe... *malu*

auntyjid said...

fewwwitttt... wahhh.. top model la Orked lepas nih.. nanti boleh buat koleksi bambar Orked dalam perlabagi pakaian traditional lepas tu buku kan... hehehe...

auntie azie a.k.a greenapple said...

phewittttttttttttt....

misz beauty said...

aalalalaaaa... chomel nye penyejuk mata auntie nih pakai baju tuh... nnt surve kan minuman tuk auntie when flight pi singapore ye orked... rindu dier sayang dier... muahhhh!!!

SN said...

Haritu daddy pergi USA daddy tak beli pakaian tradisional diorang (bikini) hahahah. Orked tak sesuai lah :P Nanti posing kat taman gemala sari nenek yer pakai saree :D

miralatiff said...

SN:haha...American pon ade pakaian tradisional yer..

Orked: Aunty suka tgk orked pakai kebaya ni..sweet sangat..

pearl said...

cantik. ada jugak ye saiz baju tradisional (Sari kimono utk kategory baby ...memang comey.

mamahanz said...

hai orked..cuteeeenya..

Aiza said...

comey la oked..pandai posing plak tu....waah!!!
nnt papa kena beli 2 pasang la bila adik seri pun dah pandai posing...lagi best melaram..heheh

ikanbilis said...

hehehhe alaalaaa comelnyaa diaa....

[djsuriadhani] said...

orked sangat comel pakai baju pamugari tu..bila besar nak jadi pamugari ke orked?..aunty doakan utk orked ok..:)

ernie said...

makin comel laa orked ni ...

Anonymous said...

lama orked tak update..