Tuesday, December 7, 2010

Ratu Bollywood

Dah dekat sebulan ye Orked tak update blog. Fuh, lama betul. Secretary Orked, a.k.a. Mummy busy sket. Adik Seri ni ha... Asyik nak orang pegang dia je... Kalau tak nanti dia nangis... Pastu Orked pun sama, macam-macam nak. Kesian Mummy penat. Hehehhe... Pastu pindah rumah pulak. Lagi le busy bee...

Orked ada janji, nak letak gambar Orked dan Adik pakai baju baru yg Daddy beli kat India kan? Baru minggu lepas sempat Orked berposing. Tu pun bawak gi Ipoh masa ikut Daddy ada conference.

Baju ni Orked tak tau la apa namanya. Bukan saree sebab dia ada baju dan ada skirt. Adik punya pulak cam rompers. Tapi kainnya dari kain saree. Tengoklah gambar Orked dan Adik Seri posing sakan ek? :D








Waktu rehat. Sorang minum susu, sorang mengkaji kaki




Inilah baju Orked, cantik kan?

Itu je lah dulu untuk kali ni. Banyak sket gambar. Biasalah, cerita Bollywood kan 3 jam, so gambar kat entry Bollywood pun banyak ler. Hhehehehe... Orked harap lepas ni dapat update blog cam biasa semula.

Tata

xoxo

Orked
by Mummy

20 comments:

Fana Flora said...

fuiyooo, glemerla baju orked. dari jauh dah nampak. kih3x
wah, adik seri mesra camerala. :D
pandai dia pandang camera.

Zila Ahmad said...

Orked dah macam Rani Mukherjee la... :-)

ummi_D said...

uiiii cekcinya kakak orked...tp aunty ida suka sbb kakak orked dgn adik seri maintain comel aje...

Zimah said...

comelnyee orked dan adik seri.. ni yang mama zimah sayang nii.. :D

Anonymous said...

bila on9 mesti jengok blog ni .. terus :) bila ada update ...

Ummi Eisya said...

cute 2 beradik ni..

Auntyjid said...

Wahhh.. terubat rindu auntyjid nak baca cerita orked & adik Seri..TQ 'secretary' a.k.a mummy Orked:-).

Tiada kata lain yang terucap melainkan "Orked & Adik Seri sangat COMELSSS!! dan CUTESSSS!!!.. :-)

Betullah... memang lepas ini Orked buat kompilasi album pakaian tradisional ikut kaum yang ada di dunia ini ya.

misz beauty said...

alahai comel nye dua2... orked nak ganti kajol eh... hihihiii ;-)

Miss Moon said...

cantek la baju orked , sangat sesuai tau orked pakai ...

Mummy oooiiii suka la tgk gambo Seri mengkaji kaki ....hahahhah tekun tew

Filla ~ Kasihs said...

huhuuu..tomeinyerrrrr budak dua beradik nieeeeee.... orked merelipppppp auwww! gagagaaaa...

mamamuazsayang said...

sooo cute Orkid n Adik Seri! ;)

mAmAbuDaK said...

tomeii

Aunty Bard said...

finally updated jugak blog Orked ni. lama aunty tunggu hehehe...comel la model2 mommy ni. geram tgk Seri ni la, Orked pun dah makin becar :-)

wah Orked pindah rumah baru yerk? kat mana pulak umah baru Orked ni?

Orked said...

hheehhe.... thanks.... :)

nanti orked cuba rajin-rajin balik update yer...

Lyn said...

baju ni dipanggil lengar (or lehenga).. biasanya di pakai oleh perempuan yang belum kahwin. Lepas kahwin pakai saree :)

正义的穆斯林(Zhèngyì de mùsīlín) said...

comelnye orked ngan adik seri... (^_^)

yantz-yeem said...

ala tomeiiii nya adik seri n orked pakei baju saree tu....mmm cute la...oh orked adik seri dah nmpk cam nak sama besar je ngan orked..

NURUL said...

comelnyer orked dan seri

Jehan Najib said...

cekcinye diaaa... bole la buat belly dance :)

nenek Orked & Seri said...

Nenek dah belikan satu lagi kostum Bollywood untuk Orked. Nanti bila nenek balik Malaysia bolehlah Orked ajak mummy datang rumah nenek ambil baju tu.