Thursday, August 19, 2010

MBK 500

Hari tu kereta Daddy rosak sebab accident. Jadi, kereta Daddy pun masuklah workshop. Bila kereta Daddy dah baik, Orked ikut Daddy ambik kereta. Masa sampai kat workshop tu, wah, Orked nampak satu kereta antik merah yg berkilat-kilat. Cantik betul kereta tu. Enjin dia pelik sangat. Tutup enjinnya pun pelik, cam boleh dilipat-lipat.

Pastu Orked pun panjat atas kereta tu dan lambai-lambat cam Miss Universe. Hehehhe....


Sempat test drive jugak...


Vroooommm.... Vrooommm vrooomm..... Eh, kaki tak sampai, patut le tak jalan-jalan....


Ada sesapa nak ikut tak nih?


Lepas dah panjat dan test drive baru Orked tau yg rupanya harga kereta ni......... 6 juta........... Euro...... Huhuuu.....

Orked dah panjat dan dah test drive. Jangan calar dah ler.....

Cabbbuuutttt.........

xoxo

Orked
by Mummy

8 comments:

Aunty Bard said...

wah Orked naik kete merah.... huhuh 6juta Euro? mahalnya. kerabat mana la yang empunya kete ni? mahal betui. mampu tengok je la nmpknya. tapi Orked dahmerasa duduk dalam kete ni pun dah best kan, at least dpt tgglkan kesan cap jari hehehhe

Dayah said...

Salam Orked & Mummy Orked,

Pewww! Mahal gler! Berkilat norr.. budak dalam kete tu pun comel sgt. Nasib baik kaki tak sampai kalau tidak.. hehehe.. sampai agaknya orked bawa ya ^_^

yantz-yeem said...

orked mintak kat daddy1 keta nie yea...;P

salam singgah..jom jenguk blog saya n tinggalkan komen yea..saya nak menang!!tQ

Auntyjid said...

Wahhhhh.. cantik dan bergayanya miss universe atas keta 6 juta euro tu... gulp! mahalnya keta tu orked.. ishhh.. ada ke org yg beli tu? takut nak bawa atas jalan rasanya. apa2pun,orked tetap comel dan cute!!!...mwahhh...

fazira said...

hepi besday orked =)

nenekOrked said...

Nenek pun nak juga kete ni . . . . . nak tengok je. Heheheh

Aunty Bard said...

Orked, HAPPY BIRTHDAY TO YOU! dah genap umur Orked 2 tahun hari ni.....be a good girl and maintain cheeky ok :-) muah!

Izzah Sazahly said...

oked, happy birthday yang ke 2!

waah..mahalnya harga kereta 6 juta euro...hu..hu