Monday, June 4, 2012

Flower Girl

Hari Sabtu yang lepas, Orked dan kawan-kawan dari Rumah Pengasih Warga Prihatin (RPWP) telah dijemput untuk jadi flower girl untuk pengantin kat Dewan Ungku Aziz di Universiti Malaya. Selain dari flower girls, abang-abang dan kakak-kakak juga dijemput untuk main kompang pengantin dan menyanyi lagu nasyid. Ini gambar dari tempat kejadian...

Mula-mula sampai terus makan dulu. Kena pakai bib besar supaya baju putih tak jadi colourful...

Kakak flower girl makan dengan kawan-kawan

Pengacara majlis hari itu ialah Dee

Seri dah siap makan. Kejap lagi nak tengok kakak jadi flower girl

Kakak Orked dah siap make up dan pakai bunga di kepala untuk jadi flower girl. Kat tangan pun kena pegang bunga juga

Close up flower girl

Kasi can Adik Seri feel macam flower girl, make up pipi dia sket...

Tapi Adik Seri tak cukup umur lagi, dan takde disiplin nak ikut arahan lagi... Next time ye Adik...

Final briefing dari kakak-kakak

Good luck Kak Orked!

Dah ready kat karpet merah

Pengantin pun dah sampai

Start berarak masuk ke dalam dewan

Kakak dan abang kompang pengantin

Berarak kat dalam dewan. Kena jalan slow-slow nanti pengantin tertinggal!

Naik tangga kena duduk atas pentas

Alamak, Orked kena duduk depan sekali lah!

Flower girl muka ketat

Macam mana nih, Orked lagi depan dari pengantin nih?

Adik Seri dengan Mummy bagi sokongan moral dari tepi je. Ni masa baca doa.

Dah abis tugas, boleh turun pentas. Merdeka!

Abang dengan kakak nyanyi nasyid pulak

Dah selesai kakak jadi flower girl, boleh lah minum susu!

Kakak pun makan cendol. Upah jadi flower girl yang behave.

Dan kitorang buat aktiviti nakal-nakal  kasi Mummy pening

Selamat pengantin baru kepada kedua mempelai. Semoga bahagia hingga ke akhir hayat...
Pheh, entry jadi flower girl pun banyak gambar! Takpelah, Orked kan dah jarang upload. Jadi, kita letak je lah banyak-banyak gambar. Dalam gambar masa Orked jadi flower girl, semua muka Orked ketat, senyum control. Daddy kata Orked stressed, sebab kena duduk depan public kot? Mummy pulak kata, sebab bibir Orked ada lipstick, jadi keras tak leh nak senyum. Orked pun tak pasti mana satu sebabnya. Hehehhe...

Anyway, kalau ada sesiapa nak Orked jadi flower girl, boleh lah. Orked dah pandai dah ni. Dah training abis dah ni. Kalau minat nak kakak-kakak dan abang-abang main kompang atau nyanyi nasyid pun boleh juga. Sebenarnya kitorang ada pasukan silat juga. Tapi untuk majlis ni takde persembahan silat. Contact aje RPWP.

Oh ya, ini juga first time Adik Seri pakai tudung tak tanggal-tanggal sampai balik. Selalunya dia pakai tudung tak sampai lima minit dah cabut. Eh, sebenarnya tak sampai 5 saat pun dah cabut! Tapi kali ni boleh bertahan dari awal sampai akhir majlis. Bravo Adik Seri! Kakak bangga dengan Adik. :D

Ok, selamat pengantin baru kepada pengantin! Dan kepada semua pembaca, amacam, best tak Orked jadi flower girl?

xoxo
Kakak Orked dan Adik Seri
by Mummy

4 comments:

misz beauty said...

senyum sorg2 baca entry orked jd flower gurl ni. orked dulu sampai skrg pipi still labuh buat org geram! adik seri pun shomel pakai tudung. hihihiii

Dayah said...

Salam Mummy Orked and Seri,

Comel sgt Orked pakai tudung, teruskan taw sayang otet.

Orked said...

aunty misz beauty: hehehe... pipi tu mmg tak dapat diselamatkan dah, memang semulajadi. hehehe...

aunty dayah: thank you aunty. Insya Allah...

ciketon fazya said...

Hihi nk control lipstick...hihi betul jugak tu.. Insyaallah one fine day bila Seri dah berdisiplin, pun akan jd flower girl juga... Hihi