Friday, June 29, 2012

Birthday Seri, 2 tahun

15 Jun yang lepas ialah ulangtahun kelahiran Seri yang kedua. Dah besar dah Adik Seri ni, sekejap je. Buat masa ni, kemahiran terbaru Adik Seri ialah dia dah boleh bercakap, tapi dalam satu suku kata. Seri kena praktis banyak-banyak lagi supaya petah bercakap macam Kakak Orked.

Sempena menyambut ulangtahun kelahiran adik, kami sekeluarga telah buat majlis sambutan harijadi untuk adik pada keesokan harinya. Jemputannya takdelah ramai, cuma Atuk, Nenek, pakcik makcik, dan sepupu-sepupu Orked dan Seri je. Mummy pun tak larat nak masak banyak kalau jemput ramai sangat orang. Maklum lah, Mummy dah 9 bulan mengandung. Tu pun nasib baik Mummy tak beranak lagi. Kalau tak, takdelah birthday party tu. Hehehe....

Sebelum majlis bermula, posing dengan kek princess dulu

Kek nih memang sangat menggeramkan!

Mummy tak nampak ni, nak ambik sikiiiiiiiitttt jerr....

Kalau Daddy tak cakap, Mummy takkan tau kan apa Seri dah buat? (padahal kat mulut ada bahan bukti, heheheh)

Itu dia, antara tetamu yang dijemput, Pak Lang dan Umar

Atuk Ahamad pun dah sampai juga

Princess baru nak bersiap. Kalau siap awal takut baju kotor sebelum masanya...


Dah siap....

Ini orang dapur. Nasib baik Nenek Rohaya datang awal sikit, tolong Mummy kat dapur. Kalau tengok perut Mummy dari pandangan sisi, memang horror! Huhu...

Mickey Mouse!

Ni je yang Mummy prepared, nasi lemak, nasi himpit, beli kek. Ada rendang daging jugak, tapi belum dihidangkan...

Dapat hadiah, yeay!
Sebelum majlis mula, sementara tunggu yang belum tiba, kita main dulu!

Lepas tu Cik Yana dan Uncle Reizal pun sampai...

Sesi potong kek. Tapi masa ni Pak Long dan keluarga belum sampai... Sian diorang tak dapat tengok Seri potong kek...

Ada persembahan keyboard dari Mika dan Umar

Professional nih, jangan main-main....

Dan selepas majlis berakhir, sesi buka hadiah!
Apa yang penting? Kerjaaaasamaaa....

Hadiah yang paling menarik perhatian princess berdua...

Terus serve kopi kat Daddy...

Tak tau lah berapa cawan Daddy dah kena paksa minum... Hehehehe...

Acara finale... Zzzzzz....

Itulah dia serba sedikit majlis ringkas sambutan harijadi Adik Seri. Ni first time Adik Seri ada birthday party. Sebelum ni Kak Orked je yang pernah ada birthday party.

Selamat Hari Jadi Adik! We all love you very much, muah muah muah......

xoxo
Orked dan Seri
by Mummy

5 comments:

Auntyjid said...

Happy belated birthday, Adik Seri. Moga membesar sebagai anak yang solehah. Amin.. :-)

Aunty Bard said...

Wah Seri dah 2 tahun. Happy belated birthday Seri. moga jadi anak yg solehah dan terbaik ok. bestnya mummy masak nasi lemak...bila nak dapat rasa mummy masak ni?

misz beauty said...

happy belated birthday adik seri... betul punya penat tu sampai tido cam gitu... hihihiiii

izla said...

happy belated birthday untuk seri.
dan congrats atas kelahiran bayi yg baru. lela...comel nama :)

Alin Marlini said...

happy belated befday